PARTIZANOVCI STIŽU NA AZURNU OBALU: Može li Makabi da eliminiše Nicu?

M.T.

25. 08. 2022. u 11:57

KLUB iz Tel Aviva ima prednost iz prvog meča, ali ga čeka teško gostovanje u Francuskoj.

ПАРТИЗАНОВЦИ СТИЖУ НА АЗУРНУ ОБАЛУ: Може ли Макаби да елиминише Ницу?

Vladimir Ivić Foto EPA

Pre nedelju dana u Tel Avivu Makabi je uspeo da savlada Nicu minimalnim rezultatom golom Stipe Perice u 74. minutu, iako je francuski predstavnik imao svoje šanse koje nije uspeo da iskoristi. Danas od 20 časova izraelski klub igra revanš plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija u Francuskoj i neće mu biti lako da obezbedi prolazak u to takmičenje.

Ekipu trenera Vladimira Ivića i napadača Đorđa Jovanovića na Azurnoj obali čeka težak ispit bez obzira na to što je Nica u prilično lošoj formi. Osim relativno dramatičnog revanša protiv Arisa u prethodnoj rundi, Makabi se nije preterano namučio u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto je Ziru bez previše poteškoća eliminisao. Nica je definitivno najveći izazov za klub iz Tel Aviva koji je napravio dobru uvertiru za taj meč.

Makabi je na startu prvenstva Izraela savladao Makabi Bnei Rainu sa 5:0 uz dva gola Jovanovića i Perica, pa je jasno odakle će Nici pretiti najveća opasnost u današnjem revanšu, ali je toga sigurno svestan i trener francuskog tima Lusijen Favr. Jovanović je na pet mečeva u Ligi konferencija postigao tri gola, dok je Perica jednom pogodio na tri meča.

Nica će Makabi dočekati u prilično lošoj formi, i dalje su bez pobede u novoj sezoni. Posle dva uvodna remija u Ligi 1, usledio je minimalan poraz od Makabija, a zatim i poraz u šampionatu Francuske od Klermona u gostima, pa navijači sa pravom imaju razloga za zabrinutost.

Nije Nica bila lošija od Klermona, naprotiv, ali je promašila nekoliko dobrih prilika za gol, a ponovo je problem bila i odbrana koje je kapitulirala već u 6. minutu utakmice, što se ispostavilo sasvim dovoljno da Klermon dođe do druge pobede u sezoni.

Još uvek Favr pokušava da ''namesti'' ekipu da igra prema njegovim zamislima, ali se mora priznati da za sada ne uspeva u tome. Uprkos tome, u nekom trenutku će Nica morati da počne da pobeđuje, a čini se da bi upravo meč protiv Makabija mogao da bude taj, pošto bi trijumfom ne samo porastao moral ekipe, već bi bilo obezbeđeno i evropsko takmičenje.

Zbog toga, Nica ipak ima status favorita na ovom meču bez obzira na rezultatski zaostatak, a ekipa sa francuske rivijere se ipak čini sposobna da dođe do trijumfa koji joj može obezbediti plasman u Ligu konferencija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!