Prošlogodišnji hit Lige šampiona pred vratima grupne faze!

N.P.

25. 08. 2022. u 11:21

FUDBALERI Šerifa iz Tiraspolja sastaju se sa jermenskim Pjunikom u revanš meču plej-ofa Lige Evrope.

Прошлогодишњи хит Лиге шампиона пред вратима групне фазе!

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

U prvoj utakmici između dva tima na "Republikanskom stadionu" u Jerevanu nije bilo golova. Fudbaleri iz Tiraspolja su bili opasniji protivnik, imali su veći posed lopte tokom susreta. Gosti su imali ukupno 11 šuteva na meču, od kojih su dva završila u okvir gola. Domaćin je u 50. minutu imao najbolju šansu iz slobodnog udarca, ali je golman Šerifa spretno izboksovao loptu.

Pjunik je najtrofejniji jermenski klub i krenuo je evropsko leto od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde su iznenadili rumunskog šampiona Kluž i izbacili ga na penale. U drugom kolu kvalifikacija su odigrali sjajno i izbacili ukupnim rezultatom 4:2 ekipu Didelanža iz Luksembruga i tako zakazali dvomeč sa Crvenom zvezdom. Nekadašnji evropski i svetski šampion je ipak bio preveliki zalogaj za Jermene koji su od crveno-belih poraženi ukupnim rezultatom 7:0.

Popularna "akademija" je u prošlom kolu nenadano izgubila kod kuće od Vana rezultatom 0:1. Najtrofejniji jermenski klub je trenutno na pretposlednjem 9. mestu na tabeli sa tri osvojena boda.


Šerif koji je neprikosnoveni vladar Moldavije prošle godine je imao sezonu za pamćenje kada je izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, da bi u grupnoj fazi Lige šampiona savladao Šahtjor i Real Madrid koji je kasnije podigao "ušati pehar". U odnosu na prošlu sezonu tim Šerifa se mnogo promenio. Kormilo je od Jurija Verniduba preuzeo hrvatski stručnjak Stjepan Tomas, ali i pored velikih promena Šerif je ponovo izborio evropsku jesen. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladan je Zrinjski iz Mostara ukupnim rezultatom 1:0, u drugom kolu takođe minimalnom pobedom na svom terenu izbacili su još jednog eks Ju predstavnika Maribor, da bi ih češki šampion Viktorija Plzenj pobedom od 4:2 poslala na dvomeč sa Pjunikom. Ekipa iz Tiraspolja je nakon četiri odigrana kola lider moldavskog prvenstva sa deset osvojenih bodova. 


U večerašnjem okršaju domaćin je apsolutni favorit. Za izabranike Stjepan Tomasa očekujemo da debituje bivši fudbaler Partizana i mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Miljković. Sve sem pobede Šerifa pred svojim navijačima biće velik iznenađenje, tako da savetujemo da odigrate čistog keca.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!