TURSKI KAPITAL VODI HAL U PREMIJER LIGU: "Tigrovi" gostuju Barnliju i legendi Mančester sitija

Novosti online

16. 08. 2022. u 10:04

DUEL timova koji konkurišu za visok plasman.

ТУРСКИ КАПИТАЛ ВОДИ ХАЛ У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Тигрови гостују Барнлију и легенди Манчестер ситија

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od derbija 4. kola Čempionšipa igra se na "Turf muru" gde će Barnli ugostiti ekipu Hala. Kandidati za visok plasman i ulazak u Premijer ligu imaju priliku da eventualnim trijumfom na večerašnjem susretu pomrse konce direktnom rivalu u borbi za elitu.

Uspešna era Šona Dajša u Barnliju je završena pred kraj prošle sezone. Vruć krompir u ruke je preuzeo Belgijanac Vensan Kompani, koji ima status legende Mančester sitija. Iz kopački kao kapiten "građana" seo je na klupu Anderlehta, ali nije oduševio za tri sezone u Briselu. Nije uspeo sa velikanom da napravi niša epohalno i da sruši vladavinu Klub Briža u Župiler ligi. Vratio se na Ostrvu s ambicijom da ispeče trenerski zanat i vrati Barnli gde mu pripada – u elitu. Prošle sezone premijerligaš je dobro napunio kasu ovog leta. Za skoro 70.000.000 evra prodati su Natan Kolins u Vulverhempton, Maksvel Korne u Vest Hem i Dvajt Meknil u Everton.

Belgijski stručnjak je iz Anderlehta za 3.000.000 evra doveo vezistu Džoša Kalena, dok je za 2.900.000 plaćen MK Donsu Skot Tvajn. Iz Čelsija je stigao Jan Matsen, a iz Sitija golman Arijanet Murić. Za sada, Barlni ima po pobedu, remi i poraz. Neuspeh je upisan na gostovanju Votfordu, "stršljenovi" su slavili golom Toma Kleverlija.

U Hal Sitiju igraće kolumbijski napadač Oskar Estupinjan koji je bio na meti Crvene zvezde. Napadač je stigao iz Viktorije Gimarais u kojoj je prošle sezone u Primeiri postigao 15 golova na 28 utakmica. Na klupi ovog klub, koji je u rukama turskog medijskog magnata Ali Adžun Ilidžaj, sedi legendarni Gruzin Šota Arveladže.

Stigla su zvučna pojačanja u redove "tigrova". Iz Fenerbahčea je došao turski reprezentativac Ozan Tufan, plaćen 3.000.000 evra. Iz redove plavo-žutih iz Istanbula novajlija je i Iranac Alahjar Sajadmaneš, plaćen 4.500.000 evra. Pojačanje iz Antalije je Dogukan Sinik, dok je nekada skupo plaćen Francuz Žan Mišel Seri došao iz Fulama kao slobodan igrač. Mogao je Hal lepo da pazari jer je prodao talentovano krilo Kina Luisa Potera Brentfordu. "Pčelice" su za njega izdvojile čak 19.000.000 evra.

Hal je sa osvojenih sedam bodova na trećoj poziciji, trenutno je bez poraza, za sada, ulaganja u tim se isplaćuju.

Protekle sezone oba međusobna susreta večerašnjih rivala završena su rezultatom 1:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!