MILAN SILAN I BEZ IBRAHIMOVIĆA! "Rosoneri" kreću u odbranu titule

N.P.

13. 08. 2022. u 10:24 >> 10:55

AKTUELNI šampion sastaje se sa Udinezeom na startu nove sezone u Seriji A.

МИЛАН СИЛАН И БЕЗ ИБРАХИМОВИЋА! Росонери крећу у одбрану титуле

Foto: AP

Fudbaleri Milana su prošle sezone nakon više od jedne decenije uspeli da osvoje svoj 19. Skudeto. "Rosoneri" su završili na 1. mestu na tabeli sa 86 bodova nakon 38 odigranih susreta uz gol razliku 69:31.

Ogromne zasluge pripadaju neuništivom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću koji je lider ekipe iako je zagazio u petu deceniju. Švedski internacionalac je pred kraj šampionata podvrgnut operaciji kolena i na teren će se vratiti u januaru sledeće godine. Trener domaćih Stefano Pioli je radio sjajan posao i osvojio svoj prvi Skudeto u karijeri.

Milano se tokom leta pojačao veznjakom Čarlsom De Katelaereom iz Briža za 32 miliona evra, napadač Divok Origi je stigao iz Liverpula nakon što mu je istekao ugovor, dok je desno krilo Žunior Mesijas plaćen Kaljariju 4,5 miliona evra. Pioli se drži svoje formacije iz prethodne sezone 4-2-3-1, gde napad predvodi iskusni francuski napadač Olivije Žiru.

Tanjug/AP


Ekipa Udinezea je u protekloj sezoni zauzela 12. mesto u Seriji A, sa osvojenih 47 bodova nakon 38 mečeva i gol razlikom 61:58. "Bjankoneri" u šampionat ulaze sa novim trenerom Andreom Sotilom koji je došao iz Askolija.

Inače radi se o bivšem igraču koji je za "zebre" igrao od 1999. do 2003. godine i skupio ukupno 115 nastupa. Tim sa "Friulia" se tokom letnje pauze pojačao sa levim bekom Destinijem Udogijem koje je stigao iz Verone za četiri i napadačem Betom koji je plaćen Portimonenseu sedam miliona evra.

Udineze će biti oslabljen u prvenstvu nakon što je ekipu napustio desni bek Nahuel Molina, koji je potpisao za Atletiko Madrid i plaćen velikih 20 miliona evra. Gosti će u večerašnjem okršaju najverovatnije nastupiti u formaciji 3-5-2, gde na sredini terena sjajan posao radi kapiten Roberto Pereira.


Minula tri međusobna duela između dva kluba završen je identičnim rezultatom 1:1. Milano nije izgubio od "bjankonera" na prethodnih deset ligaških mečeva. Aktuelni šampion svakako želi da na startu nevo sezone u Seriji A, krene pobedom. Domaćin je uvek favorit kad igra pred svojim navijačima na "San Siru" tako da je kec sigurica.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!