NEZGODNO U ROTERDAMU: Može li najmlađa ekipa do novog iznenađenja?

V.D.

12. 08. 2022. u 09:24

NA otvaranju drugog kola holandske Eredivizije od 20 časova nas očekuje okršaj između Ekselziora i Vitesea.

НЕЗГОДНО У РОТЕРДАМУ: Може ли најмлађа екипа до новог изненађења?

Foto: Profimedia

Ekipa iz Roterdama je odlično startovala svoju povratničku sezonu u najvišem rangu holandskog fudbala. Na premijeri savladan je Kambur u gostima rezultatom 2:0. 

Ekselzior je odlično otvorio meč brzim golom mladog Maruna Azarkana u 10.minutu koji odlično istrčao i nakon duplog pasa sa još jednim dvadesetogodišnjakom Driuhom zatresao mrežu za 1-0.

Nakon primljenog gola fudbaleri gostujućeg tima se nisu povukli i uspeli su da postignu još jedan u 44.minutu koji je delo još jednog mladog igrača Juliana Basa. 

U drugom poluvremenu najmlađi tim u ligi se potpuno povukao. Igralo se viktorije pred njihovim golom ali odbrana nije popustila i nakon 90.minuta ostao je isti rezultat kao i nakon prvog poluvremena.

Sa druge strane Vitese je doživeo neočekivano visok poraz od Fejenorda. Bili su gosti iz Roterdama favoriti na tom susretu ali verujemo da ni oni nisu očekivali da će golman Džeron Houven vaditi loptu iz mreže čak pet puta.

Ekipa koju sa klupe vodi Tomas Leš je jako loše odigrala prijateljske mečeve tokom pripremnog perioda. Imali su samo jedan trijumf na šest mečeva i to zanimljivo baš protiv Makabi Haife koja će biti protivnik Crvene zvezde.

"Žuto-crni" su zauzeli prošle sezone šestu poziciju na tabeli i tako izborili plej-of za Ligu konferencija u kojoj su nastupali prethodne sezone. Na njihovu žalost poraženi su od AZ Alkmara u finalu i neće imati evropskih obaveza u sezoni 2022/2023.

Ekselzior je prošlu sezonu završio na šestom mestu druge lige Holandije i kroz plej-of junački izborio plasman u najviši rang. Redom su padali u dvomečima Roda, Herakles i Den Hag.

Ekipa je letos ostala bez najboljeg strelca Tajsa Dalinge koji je prošle sezone postigao čak 36 ligaških golova računajući i plej-of. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler pojačao je novog francuskog prvoligaša Tuluz u transferu vrednom 2,5 miliona evra.

Tim je napustio i još jedan standardni prvotimac Mac Vifer koji je prešao u redove mnogo slavnijeg gradskog rivala Fejenorda.

Iako na papiru mnogo skuplji tim Vitese kroz istoriju nije lako izlazio na kraj sa večerašnjim rivalom.

Poslednji susret u Kup utakmici u februaru 2021. rešili su u svoju korist minimalnim rezultatom na istom ovom stadionu.

"Žuto-crni" će dati sve od sebe da poprave utisak iz prvog meča ali im to sigurno neće biti lako protiv silno motivisane ekipe trenera Marijusa Dijkhuzena.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 1X&0-3 (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina