PRIPREMA ZA POSLEDNJI PLES: Kraljica se zagreva u Torontu!

M.M.

10. 08. 2022. u 17:15 >> 17:56

SERENA Vilijams je obeležila čitavu jednu tenisku eru a u Njujorku ćemo je po poslednji put videti u nekom zvaničnom meču.

ПРИПРЕМА ЗА ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС: Краљица се загрева у Торонту!

FOTO: AP/Tanjug

Sedmostruka je šampionka Vimbldona i Otvorenog prvenstva Australije, na Rolan Garosu je 3 puta podizala trofej, dok se u svojoj domovini na Otvorenom prvenstvu Amerike 6 puta penjala na pobedničko postolje. 

U konkurenciji parova je takođe bila dominantna tokom karijere zajedno sa svojom sestrom Venus. Sestre iz Mičigena su 14 puta podizale najveći trofej, 6 puta u Londonu, u Melburnu su to činile 4 puta, dok su Pariz i Njujork pokorile po 2 puta.

Treba takođe naglasiti da je Serena petostruki osvajač završnog turnira i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ove nedelje nastupa u Torontu, a u prvom kolu je bila bolja od Nurije Perisas Dijas i tako zabeležila svoj prvi trijumf posle 14 meseci. 

Pokušala je ova četrdesetjednogodišnjakinja i na Vimbldonu, međutim, nije išlo, zaustavljena je već u prvom kolu od Francuskinje Harmoni Tan.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Na koji god način se ova karijera završila, jedno je sigurno, 26. septembar 1981. će ostati kao datum kada se rodila najveća teniserka svih vremena, najmlađa od pet sestara Vilijams.

Serena je izjavila da će na  JU-ES openu završiti karijeru, teško je donela tu odluku ali svesna je da su najbolji dani iza nje i da će kako kaže njena prijateljica Karolina Voznjacki, osetiti veliko rasterećenje.

Danas će joj protivnica biti 12. teniserka sveta, dvadesetpetogodišnja Belinda Benčić.

Belinda je u karijeri osvojila 5 titula a najviši plasman je imala 2020. godine kada je stigla do 4. pozicije na WTA rang listi.

Naša procena je da se kraljica belog sporta može polako pripremati za "poslednji ples" koji će izvesti u Njujuroku za tri nedelje.

NAŠ TIP: Benčić - Vilijams 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)