NIKAD LAKŠE DO LIGE ŠAMPIONA: Zvezda protiv Pjunika igra za plej-of i 11.000.000 evra!

Novosti online

02. 08. 2022. u 15:19

OPTIMIZAM i opreznost prisutni na stadionu "Rajko Mitić"

НИКАД ЛАКШЕ ДО ЛИГЕ ШАМПИОНА: Звезда против Пјуника игра за плеј-оф и 11.000.000 евра!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će u sredu od 20 časova i 45 minuta na Marakani dočekati jermenski Pjunik u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U fudbalskoj istoriji ova dva tima se nikada nisu sastala u zvaničnim susretima, tako da ćemo gledati prvi okršaj crveno-belih i popularne "akademije". Kada su u pitanju dueli protiv jermenskih timova, srpski klub ima pozitivan bilans s obzirom na to da je pre dve sezone na putu do Lige Evrope uspešno eliminisan Ararat (1:2).

SUDIJE

Pravdu na stadionu "Rajko Mitić" deliće portugalski arbitar Artur Soareš Dijas, dok će mu pomagati njegovi sunarodnici Rui Tavares i Paulo Soares. Četvrti sudija je Fabio Verisimo, takođe iz Portugala, kao i dvojac u VAR sobi koji će činiti Tiago Martins i Hugo Miguel.

Izabranici Dejana Stankovića su startovali odlično domaći šampionat i zabeležili četiri pobede iz isto toliko duela. Da tim gaji napadački fudbal svedoči gol-razlika 17:1, a od početka Superlige Srbije crveno-beli su naročito bili golgeterski raspoloženi na "Marakani". Redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0) i Mladost iz Lučana na strani (2:1). Na poslednjem susretu aktuelni šampion bio je bolji od Radnika sa čak 6:0, pogađali su Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari.

Pjunik je u vikendu iza nas startovao domaći šampionat i doživeo poraz od Ararata na svom terenu minimalnim rezultatom. Pre toga Pjunik je uspeo da savlada rivale u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jermenski predstavnik je bio bolji od Kluža posle bolje izvođenih jedanaesteraca (3:2), pošto je nakon dvomeča skor glasio 2:2. U narednoj rundi "akademija" je uspela da deklasira Didelanž sa 4:1 na gostujućem terenu, a na iznenađenje svih kod kuće su izgubili sa 1:0.

FOTO: FK Crvena zvezda

Svoje utiske o meču izneo je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

- Pjunik možda nije favorit, ali videli smo brojna iznenađenja u ovim kvalifikacijama. Mnogo smo se spremali za ovaj dvomeč, analizirali smo odlično rivala. Pjunik je ekipa koja menja igrače, sistem u toku utakmice, ali bićemo spremni na svako pitanje koje nam Jermeni budu postavili. Očekujemo pun stadion, dobru igru i uradićemo sve da prođemo - bile su prve reči trenera crveno-belih Dejana Stankovića.

Očigledno je temperamentni stručnjak upoznat sa svim vrlinama Pjunika.

- Jermenski fudbal sam pratio dok sam radio u UEFA, tada sam dolazio u tu zemlju i pratio mlade igrače od 14 ili 15 godina. Ima Pjunik i sada taj talenat, ima i strance. Trener zna da skriva postavom osnovnu ideju, kao i mesta igračima. Ali mi ne želimo da pobegnemo od uloge favorita. Ući ćemo sa mnogo strpljenja i pameti u ovaj meč.

Prolazom jermenskog šampiona Crvena zvezda može da osigura debelu novčanu nagradu od UEFA (oko 11.000.000 evra) i na taj način donese finansijski mir u Ljutice Bogdana.

- Radili smo mnogo jako, pričali smo i pre priprema o ovom dvomeču. Tokom priprema možda i nije sve izgledalo sjajno, ali smo znali čemu težimo. Zadovoljan sam kako smo otvorili prvenstvo, fizičkom spremom, novim igračima. Oni su brzo skapirali koliko je ovaj klub veliki, sjajni su momci. Očekujem da budu još bolji, ali nemoj da se zavaravamo. Neće biti lako, mi volimo tako da kažemo i napišemo. Neće niko da izgubi pre nego što počne utakmica. Pjunik je izgubio kod kuće od Didelanža, ali i tada smo mi iz stručnog štaba smatrali da će Pjunik da ide dalje. Videlo se da su organizovaniji i gladni uspeha. U revanšu ništa nisu dozvolili rivalu - istakao je Mister.

NIKAD LAKŠE DO LŠ

U slučaju da pobedi Pjunik u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda će za prolaz u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja igrati sa boljim iz duela Makabi Haifa - Apolon Limasol.

Navijači očekuju goleadu, trener Stanković je nešto oprezniji.

- Završni cilj je prolaz, kako će da dođe taj prolaz, ne zanima me. Samo me zanima cilj. Ako se to desi, bavićemo se daljim rivalima. Ali ovaj meč je za nas presudan. Za klub, navijače, za celinu. Moramo da budemo strpljivi, jer kada neko igra u gostima može da se povuče i čeka kontru. Oni jesu dali tri gola u Luksemburgu posle grešaka rivala, ali su ceo meč sjajno radili. Očekujem baš jak otpor, ali težićemo da zaustavimo njihove prenosne lopte, da budemo mirni na drugoj lopti.

Možemo očekivati nešto oprezniju igru Crvene zvezde, veliki ulog meča mogao bi da u startnu postavu vrati iskusnog Sekua Sanoga koji bi delovao kao "osigurač" od kontranapada. Ipak, poslednju reč imaće Dejan Stanković. 

Sve u svemu, klub iz Ljutice Bogdana je apsolutni favorit, sve sem trijumfa beogradske ekipe predstavljalo bi senzaciju.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)