POGON DODAJE GAS! Poljaci tope ledene Islanđane

V.D.

07. 07. 2022. u 11:52

VEČERAS od 18 časova na stadion "Mijevski" stiže islandski Rejkjavik.

ПОГОН ДОДАЈЕ ГАС! Пољаци топе ледене Исланђане

Profimedia

U okviru prvog kola Lige konferencija trećeplasirani tim "Ekstraklase" iz prošle sezone dočekaće trenutno šestoplasiranu ekipu u prvenstvu Islanda.

Domaćin je imao odličnu prošlu sezonu. Za šampionom Lehom zaostali su devet bodova. Pri kraju sezone su posustali i tako "prokockali" bolji plasman na tabeli. U poslednjih sedam kola osvojili su svega devet bodova od mogućih 21. 

U toku juna su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu i slavili su minimalnim rezultatom protiv šampiona iz Poznanja koji je pre dva dana slavio u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv azerbejdžanskog Karabaga.

Sa druge strane, ekipa Rejkjavika je u punom takmičarskom ritmu. Odigrali su već 12 mečeva i imaju 16 bodova.

Tim iz prestonice Islanda je u rezultatskoj krizi. Na poslednja četiri meča nisu osetili slast pobede. U poslednja dva kola poraženi su ubedljivo, primili su čak sedam golova, a mrežu protivnika nisu uspeli da zatresu.

KR Rejkjavik je najtrofejniji tim na Islandu i osvojio je titulu čak 27 puta. Prošle sezone su zauzeli treće mesto, a kako trenutno stvari stoje, moraće mnogo da poprave formu ukoliko žele bar do treće pozicije koja vodi u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Poljska liga je mnogo kvalitetnija i jača od prvenstva Islanda.

Najbolji strelac poljskog predstavnika je mladi Luka Zahović, sin čuvenog slovenačkog napadača Zlatka Zahovića, a svakako najpoznatije ime je iskusni Kamil Grosicki, koji je u svojoj karijeri nastupao i za Ren, Sivas, Hal siti, VBA i druge.

Tim iz Šćećina je apsolutni favorit u ovom dvomeču i verujemo da će već u prvom meču obezbediti prolaz u narednu rundu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)