ŠOU MOŽE DA POČNE: Lalatović debituje na klupi Borca

Novosti online

07. 07. 2022. u 10:13 >> 10:13

BANjALUKA je na nogama.

ШОУ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ: Лалатовић дебитује на клупи Борца

Foto: Profimedia

Fudbaleri banjalučkog Borca novu sezonu započinju kvalifikacijama za Ligu konferencija. U prvom meču uvodnog kola domaćini su sastavu B36 Toršavn sa Farskih ostrva. Utakmica se igra od 18.00 časova na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

Biće to zvaničan debi na klupi ekipe iz "Platonove" ulice novom šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću koji je u svom stilu analizirao protivnika.

- Ovo je prva zvanična utakmica za nas. Ne želim da zvuči kao alibi, mi smo favoriti i ne bežimo od toga, ipak mora se naglasiti da je ovo prva zvanična utakmica nakon pripremnog perioda. Novi je tim, imali smo samo četiri utakmice i neće biti lako. Ekipa sa Farskih ostrva je dobar tim, koji je 11 puta bio šampion, osvojio je Kup prošle sezone. Imaju čvrstu odbranu, primaju malo golova i sigurno je da će pokušati da se brane i da nas iznenade iz prekida - rekao je Lalatović.

Temperamentni stučnjak je naglasio da ekipa sa Farskih ostrva poseduje snažne igrače, opasne u prekidima, kao i odlične krilne fudbalere.

- U suštini smo ih dobro analizirali, ali ono što mene raduje je naša atmosfera. Njihov najjači deo tima "romb" na sredini. Poljak Pržibilski dobro dolazi iz drugog plana i dobro napada prostor. Imaju strelca koji je u formi. Mi igramo kod kuće, sigurno ćemo napasti. Ako se gleda lošiji deo tima, to im je zadnja linija. Ona je dobra u duel igri, međutim, imaju problem u brzini. Pokušaćemo to da napadnemo koliko možemo. Bićemo ofanzivni, to je sigurno, izlazimo na meč napadački i da što pre damo gol - jasan je Lalatović.

Kapiten Borca Goran Zakarić s nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.

- Ono što je bitno jeste da svi jedva čekamo utakmicu. Treneri su doneli nešto novo i biće to na dobrom nivou. Mi jesmo favoriti, ali to treba da pokažemo na terenu. Znamo njihove mane i vrline i mislim da će svaki pojedinac dati maksimum da ostvarimo dobar rezultat. Borac igra Evropu i biće puno naših navijača, to treba da iskoristimo. Nezahvalno je prognozirati rezultat i čime bismo bili zadovoljni u prvom duelu, moramo biti spremni psihički i fizički. Bilo koja pobeda bi nam dobrodošla. Nisam tip igrača koji nešto obećava ali verujem da ćemo napraviti dobar rezultat - uveren je Zakarić.

Borac je veliki favorit, nadamo se da će to opravdati na terenu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)