REVANŠ JE SAMO FORMALNOST: Palmeiras nastavlja dominaciju

Novosti online

06. 07. 2022. u 13:47

"SVINjE" već razmišljaju o četvrtfinalu.

РЕВАНШ ЈЕ САМО ФОРМАЛНОСТ: Палмеирас наставља доминацију

FOTO: AP/Tanjug

Dve godine već Palmeiras vlada južnoameričkim fudbalom, a deluje da će i treću...

Dvostruki uzastopni šampion je u strašnom stilu započeo nokaut fazu Kopa libertadores i čvrsto korača ka odbrani titule, što bi bio podvig kakav niko nikada u Brazilu nije napravio. Kroz istoriju su samo argentinski Estudijantes i Independijente uspeli da osvoje tri titule šampiona kontinenta zaredom, a popularne "svinje" nemilosrdno gaze ka tom dostignuću i ukupno petoj tituli u Kopa libertadoresu, koja bi ga učinila najtrofejnijim brazilskim klubom.

Klub iz Sao Paula je u prvom meču osmine finala kao gost deklasirao Sero Portenjo sa 3:0 (0:0) i praktično rešio pitanje plasmana u četvrtfinale, gde će igrati sa boljim iz duela Atletiko Mineiro - Emelek.

Revanš meč koji se igra večeras predstavljaće samo formalnost, te će trener Abel Fereira biti u mogućnosti da odmori neke od nosilaca igre.

Ekipa portugalskog stručnjaka je uraganskim drugim poluvremenom ubila sve nade paragvajskog tima na susretu koji se odigrao u Asunsionu. U prvih 45 minuta je viđen tvrd meč i tek po jedna solidna šansa pred oba gola. A onda je "verdao" silovito otvorio drugi deo igre i na krilima najboljih igrača do nogu potukao Sero.

Prvo im nije sviran čist penal posle faula nad kapitenom Gustavom Gomezom. Potom je golman Žan odbranio zicer Danila sa peterca, ali kapitulacija je bila neminovna. Tim koji vodi Palmeirasova igračka legenda "Čiki" Arse je oružje položio u 61. minutu. Gustavo Skarpa je idealnim centaršutem pronašao Ronija na petercu, a udarna igla brazilskog tima je bila nemilosrdan egzekutor.

Samo deset minuta kasnije je opet Skarpa bio u akciji, proigrao Dudua, a ovaj Ronija koji je još jednom bio na pravom mestu i duplirao prednost.

Tačku je stavio štoper Muriljo posle još jednog skoka kapitena Gomeza. Prvi šut su mu Paragvajci zaustavili na gol-liniji, ali iz popravnog je bio uspešan.

Ukratko, Palmeiras igra fenomenalno i teško da postoji bolji tim u Južnoj Americi od njih...

NAŠ TIP: 1&2-5 (1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom