Bez Mudrinskog spremaju napad na Ligu šampiona!

V.D.

06. 07. 2022. u 12:10

Večeras od 20.15 u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona očekuje nas prvi meč između Maribora i Šahtjora iz Soligorska.

Без Мудринског спремају напад на Лигу шампиона!

Profimedia

Na "Ljudskom vrtu" očekujemo jako uzbudljiv meč, gde šampion Belorusije, zemlje u kojoj se prvenstvo uveliko igra, dolazi u goste prvaku Slovenije.

Maribor je u uzbudljivoj završnici stigao do svoje 16. titule u Prvoj ligi i apsolutni je rekorder tog takmičenja u kome je odigrana 31 sezona.

Najbolji igrač u Sloveniji prošle godine bio je bivši napadač Crvene zvezde Ognjen Mudrinski, koji je postigao čak 17 golova u prvenstvu. Ugovor mu je istekao i dobio je unosnu ponudu od uprave Celja, ali je potpisivanje tog ugovora propalo zbog snimka koji se pojavio u javnosti u kome se ovaj napadač hvalio kako je "ubio" upravu kluba i kako neće imati novac da mu isplate toliku platu koju je dogovorio. 

Maribor je u ovoj sezoni ostao i bez legende kluba. Markos Tavares se penzionisao. Brazilac je ostavio dubok trag u slovenačkom fudbalu i fudbaler je koji je odigrao 15 punih sezona za ljubičaste i postigao čak 209 golova u svim takmičenjima. 

Slovenački predstavnik je odigrao pet pripremnih mečeva i slavio je samo jednom uz tri remija. 

Sa druge strane, šampion Belorusije uveliko igra prvenstvo svoje države, ali tamo mu baš i ne cvetaju ruže kao što je bio slučaj u prethodne dve sezone kada su podizali pehar namenjen šampionu države.

Posle 13 odigranih kola zauzimaju šestu poziciju. BATE je trenutni lider i beži im sedam bodova, ali Šahtjor ima meč manje. 

U poslednjem kolu doživeli su iznenađujući poraz od gostujućeg Torpeda koji je slavio minimalnim rezultatom. 

Gosti su na papiru skuplji tim. Prva zvezda i najbolji strelac tima je dvadestrogodišnji gambijski reprezentativac Dembo Darboe i od njega se najviše očekuje na ovom meču.

Današnji rivali se do sada nisu sastajali i očekuje se tvrd meč. Slovenci su iskusniji tim u Evropi i blagi favoriti za prolaz u narednu rundu, ali već 12 odigranih utakmica u prvenstvu idu na ruku gostima iz Belorusije.

Pobednika je teško prognozirati, pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna