ZVEZDIN DŽELAT U AKCIJI! Prošle godine su mnogi velikani pali!

V.D.

06. 07. 2022. u 09:10 >> 09:49

VEČERAS od 20 časova na "Stadionu pod Bijelim bregom" sastaju se Zrinjski i Šerif

ЗВЕЗДИН ЏЕЛАТ У АКЦИЈИ! Прошле године су многи великани пали!

FOTO: M. Vukadinović

Šampion Bosne i Hercegovine u prvom meču prvog kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje dočekaće svim ljubiteljima fudbala dobro poznati Šerif iz Tiraspolja.

Legija stranaca u moldavskom klubu je imala prošlu sezonu za pamćenje i prepričavanje.

U prvom kolu kvalifikacija ukupnim rezultatom 5:0 izbacili su albansku Teutu, u drugom kolu "žrtva" Moldavaca bio je jermenski Alaškert (ukupni rezultat 4:1).

U trećem kolu svi navijači Crvene zvezde su se radovali jer su dobili na papiru najlakšeg protivnika i već su priželjkivali okršaj sa Dinamom iz Zagreba u plej-ofu, ali Šerif je šokirao sve i izbacio našeg šampiona ukupnim rezultatom 2:1.

Umesto Zvezde na megdan Dinamu su otišli momci iz Tiraspolja i rezultatom 3:0 izborili istorijski plasman u Ligu šampiona.

Da tamo nisu slučajno zalutali govore i rezultati u grupi. Šerif je šokirao šampiona Evrope Real Madrid pobedom u prestonici Španije. Rezultat na semaforu bio je 2:1. Pored pobede nad "kraljevskim klubom" u dva meča sa Šahtjorom osvojili su četiri boda i tako sa ukupno 7 bodova izborili treće mesto u grupi i učešće u Ligi Evrope.

U zimskom prelaznom roku su ostali bez nekoliko igrača i oslabljeni otišli na megdan Bragi koja je uspela da ih izbaci tek nakon izvođenja penala.

Šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara je najtrofejniji klub u toj zemlji od osnivanja Premijer lige. Osvojili su sedam titula. 

Tim iz grada na Neretvi prošle sezone nije igrao evropske kvalifikacije. Najveći uspeh u Evropi im je treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope do koga su došli tri puta.

Možemo reći da se ekipa za koju je nastupao čuveni Luka Modrić prošetala kroz domaće prvenstvo. Osvojili su 84 boda, čak 27 više od drugoplasiranog Tuzla sitija.

Igrač od koga se večeras najviše očekuje je svakako kapiten domaćih Nemanja Bilbija. Nekadašnji igrač Vojvodine je postigao čak 33 gola u prošloj sezoni, a dobru formu je prikazao i na prijateljskim susretima.

Zrinjski je odigrao četiri pripremna meča i slavio je dva puta, dok je sa Škendijom odigrao nerešeno.

Šerif je na pripremama odigrao nekoliko utakmica "iza zatvorenih vrata", tako da zvanični podaci o tome ne postoje.

Ove dve ekipe se u svojoj istoriji nikada nisu sastajale.

Žuto-crni su od svog osnivanja pre 25 godina uspeli da 20 puta budu šampioni svoje države i veliki su favorit za prolaz u narednu rundu. Na tu igru Admiralbet daje kvotu 1,21. 

Verujemo da nas u Mostaru očekuje tvrd meč i da će domaći navijači napraviti vrelu atmosferu. S obzirom na to da je ulog veliki za oba kluba i da je ovo tek prvi meč, verujemo da neće biti zaletanja i predlažemo igru na golove.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 2& 0-3 (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu