LUDILO NA KANARSKIM OSTRVIMA: Lokalni derbi za plasman u elitu!

V.D.

01. 06. 2022. u 10:41

VEČERAS od 21 čas nas očekuje prvi meč polufinala baraža za ulazak u najviši rang španskog fudbala

ЛУДИЛО НА КАНАРСКИМ ОСТРВИМА: Локални дерби за пласман у елиту!

Foto: Profimedia

Današnji domaćin je jako loše odigrao poslednja tri kola i ozbiljno se kockao sa plasmanom u doigravanje. Vezali su tri poraza, jedan od Eibara koji je najveći gubitnik ove sezone i ostala dva od slabijih ekipa poput Malage i Kartahene.

Pored očajne forme i samo jednog postignutog gola na tri meča, sreća je bila na njihovoj strani i zbog kikseva direktnih rivala Đirone i Real Ovijeda ostali su u trci za plasman u najviši rang španskog fudbala u kome su poslednji put bili u sezoni 2009/2010.

Puleni trenera Luiz Miguel Ramiza zauzeli su petu poziciju na tabeli sa osvojenih 69 bodova, uz samo 37 primljenih golova na 42 utakmice, što ih čini drugom najboljom odbranom u ligi (odmah iza Almerije koja je prvenstvo završila na prvom mestu).

Sa druge strane, gosti sa Gran Kanarije su ekipa sa najboljom formom u ligi. Na poslednjih 11 mečeva u ligi slavili su čak devet puta, a imaju i pet uzastopnih pobeda.

Da su bili konstantni tokom sezone kao u poslednje vreme, lako bi obezbedili direktan plasman u Primeru, ovako su morali da se zadovolje četvrtom pozicijom sa osvojenih 70 bodova (11 manje od Valjadolida i Almerije koji su direktno izborili promociju).

U dva ovosezonska susreta Las Palmas je oba puta bio uspešniji. Interesantno je da današnji domaćin nije osetio slast pobede na poslednjih osam susreta sa komšijama sa Gran Kanarije.

Ekipa trenera Garsije Pimijente, koji je sa velikim uspehom radio kao trener mlađih kategorija Barselone, ulazi silno motivisana u ovaj meč. Iako na večerašnjem duelu bukmejkeri daju blagu prednost domaćinu, Las Palmas je ipak favorit za prolaz u finale plej-ofa.

"Udarna igla" gostiju je svakako dete i legenda kluba Džonatan Vieira koji je ove sezone postigao 14 golova, a bio je i pet puta asistent. On je više od pola svoje karijere proveo u ovoj ekipi, a prošlog leta se iz Kine vratio u klub u kome je ponikao kako bi ih "pogurao" ka višem rangu.

Ulog je veliki i večeras na stadionu "Eliodoro Rodrigez Lopez" očekujemo tvrd meč sa malo golova.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!