FINALISIMA: Italija i Argentina u borbi za trofej na oproštaju Kjelinija

Novosti online

01. 06. 2022. u 13:55 >> 09:20

KONMEBOL i UEFA su napravili dogovor prema kojem će oživeti nekadašnju, ne naročito dugovečnu fudbalsku tradiciju.

ФИНАЛИСИМА: Италија и Аргентина у борби за трофеј на опроштају Кјелинија

FOTO: AP

Fudbalski prvaci Južne Amerike i Evrope od sada će se sastajati u svojevrsnom Superkupu i boriti za trofej. Izdanje ovog susreta pod nazivom "Finalisima" za 2022. godinu, čiji su učesnici Italija i Argentina, biće održano na londonskom Vembliju i obeleženo kao poslednja utakmica u dresu "azura" za legendarnog štopera Đorđa Kjelinija.

Ovaj 37-godišnjak iz Pize završava karijeru u nacionalnom timu koja je trajala od 2004. godine, tokom koje je Kjelini odigrao 116 utakmica i postigao 8 golova za Italiju.

Dugogodišnji kapiten Juventusa je želeo da se povuče 2021. godine, pošto je Italija osvojila Evropsko prvenstvo na spomenutom Vembliju, ali je iskusni defanzivac ipak želeo da nastupi na još jednom Mundijalu.

Međutim, Severna Makedonija je u Palermu šokirala tim Roberta Mančinija, pa je postalo jasno da iskusni defanzivac neće više igrati za državni tim.

Kjeliniju je istekao ugovor sa "starom damom" ovog leta, dobro obavešteni novinar Fabricio Romano navodi da je veoma moguće da će karijeru nastaviti u MLS ligi u SAD.

Argentina se plasirala na Svetsko prvenstvo. "Gaučosi" su južnoameričke kvalifikacije završili na drugom mestu iza Brazila, a do odlaska u Katar pokušaće da se što bolje uigraju i konačno osvoje dugo čekanu "boginju".

Foto: AP Photo/Andre Penner

Nešto slično "finalisimi" postojalo je osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka pod imenom "Kup Artemija Frankija" – 1985. godine Francuska je na "Parku prinčeva" pobedila Urugvaj, a 1993. Argentina je u Mar de Plati bila bolja od Danske.

Najjeftinije ulaznice za ovaj meč koštaće 25 funti za treću kategoriju, nešto skuplje će biti ulaznice za drugu (40 funti), potom za prvu (55 funti), dok će VIP cena karte koštati 99 funti, a ona će uključivati i neke dodatne beneficije.

Za sada je u sudaru dva glavna fudbalska kontinenta rezultat 1:1. Večeras je po svetskim bukmejkerima u blagoj prednosti Argentina. 

Zanimljivo je da "azuri" nemaju pobedu nad večerašnjim rivalom još od Svetskog prvenstva u Španiji daleke 1982.godine, kada su uspeli da se okite titulom prvaka.

Kvota na igru gol-gol je jako primamljiva, tako da vredi pokušati.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024