VLAHOVIĆ SE VRAĆA U FIRENCU: Juve stiže na megdan Fiorentini

Novosti online

21. 05. 2022. u 10:13 >> 14:34

SRBIN stiže na stadion na kojem se igrački afirmisao.

ВЛАХОВИЋ СЕ ВРАЋА У ФИРЕНЦУ: Јуве стиже на мегдан Фиорентини

FOTO: AP

Ubedljiv poraz Fiorentine u meču 37. pretposlednjeg kola Serije A do Sampdorije 1:4 otežao je "Violi" borbu za izlazak na evrocenu. Da borba bude još teža potrudio se žreb, koji je "namestio" jednog od najtežih protivnika na kraju sezone - torinski Juventus.

Fiorentina i dalje drži ključeve sudbine u svojim rukama. Makar kada je borba za plasman u Ligu Konferencije u pitanje. Jer iako je bodovno poravnata sa Atalantom na deobi sedmog mesta Ljubičasti imaju bolji skor u međusobnim duelima, tako da pobedom u poslednjem kolu protiv Juventusa na Artemio Frankiju obezbeđuju izlazak u Evropu. 

"Viola" je razočarala protiv Sampe, domaćin je igrao bez pritiska i praktično "plesao" po terenu.

Ferari je u 16. minutu doveo domaće u vođstvo, a veteran Kvaljarela na isteku pola sata duplirao je prednost. Da će bodovi ostati u Đenovi bilo je jasno kada je Torsbi povisio na 3:0 u 71. minutu. Dok je tačku na i stavio Sabiri u 83. minutu.

Fiorentina, za koju je svih 90 minuta odigrao Nikola Milenković, a Aleksa Terzić poslednjih 16, ipak je uspela da dođe do počasnog gola. U 89. minutu Gonzales je bio precizan sa bele tačke i postavio konačan rezultat 4:1 za Sampdoriju.

Juve na "Artemio Franki" stiže nakon remija sa Laciom 2:2. 

Đorđu Kjeliniju je ovo bio poslednji meč u crno-belom dresu pred domaćom publikom. Iako je već ranije "stara dama" izborila plasman u Ligu šampiona, a još ranije izgubila šansu da se bori za titulu, stoga ovaj susret nije imao rezultatski značaj, ipak ostaje gorak ukus upravo zbog oproštaja legendarnog defanzivca.

Posebno jer je sve odlično počelo. Napadački tandem Vlahović-Morata pravio je dar-mar odbrani Rimljana. Srbin je na asistenciju Španca već u 10. minutu načeo nebesko-plave. U 36. minutu bilo je 2:0, a ovog puta je strelac Morata. Međutim, svojim greškama "bjankoneri" su vratili Lacio u igru. Aleks Sandro je postigao autogol, a onda je u samom finišu susreta bio precizan Sergej Milinković Savić.

Fiorentina igra jedan od najvažnijih mečava u proteklih nekoliko sezona, a upravo zbog toga malu prednost dajemo klubu iz Firence.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,9)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!