POHOD NA SEDMU TITULU: Sevilja - Dinamo Zagreb

V.D.

17. 02. 2022. u 10:53

NAJTROFEJNIJI hrvatski klub stiže u Andaluziju.

ПОХОД НА СЕДМУ ТИТУЛУ: Севиља - Динамо Загреб

FOTO: AP/Tanjug

 Sevilja je najtrofejniji klub u Ligi Evrope. Stadion Ramon Sančez Pishuan za mnoge evropske klubove je do danas neosvojiva tvrđava u ovom takmičenju. U domaćoj La Ligi dišu za vratom vodećem Real Madridu. Potajno se nadaju da će do kraja sezone prestići slavni kraljevski klub i osvojiti dugo čekanu titulu. U Ligu Evrope dolaze kao trećeplasirani u grupnoj fazi Lige šampiona. Nema sumnje da izabranici Đulena Lopategija imaju velike ambicije. Sevilja je mnogo puta osvetlala obraz španskog fudbala u ovom takmičenju. Znaju kako se osvaja ovaj trofej. Pokušaće još jednom da stignu do same završnice. Prva prepreka ka novom trofeju je Dinamo iz Zagreba.

"Modri" su neprikosnoveni u hrvatskom šampionatu i stalni su učesnici evropskih takmičenja. Sevilja je možda za njih u ovom trenutku najteži mogući rival. Sevilja ima prednost domaćeg terena i priliku da već posle prvog meča stekne nedostižnu prednost pred put u Zagreb. Dinamo je u seriji od jedanaest uzastopnih pobeda, ali jedno je igrati u domaćem šampionatu, a drugo je igrati protiv najtrofejnijeg kluba u drugom po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Dinamo u ovom trenutku ne može da ugrozi Špance, svesni su toga svi u taboru hrvatskog šampiona. Poslednji put međusobno su se sastali u grupnoj fazi Lige šampiona kada je Sevilja kao domaćin slavila sa ubedljivih 4:0.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)