MILOŠ NINKOVIĆ: „Kenguri“ idu na Peru

Ž. U.

07. 06. 2022. u 09:20

FUDBALER Sidneja o prelomnom meču baraža koji čeka Australiju.

МИЛОШ НИНКОВИЋ: „Кенгури“ иду на Перу

Foto: Profimedia

UTORAK, 20.00:

UAE – AUSTRALIJA    2, 2-3

Sedmi dan juna biće izuzetno bitan reprezentacijama Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije, koje će posle međusobnog duela na neutralnom terenu u Dohi iznedriti protivnika za meč sa predstavnikom Južne Amerike, Peruom.

Pobednik tog duela daće poslednjeg učesnika Svetskog prvenstva u Kataru.

„Tip“ ne bi bio „Tip“ da za fudbalski događaj iz ovog dela sveta nema svog „insajdera“. Naš proslavljeni vezista Miloš Ninković, iz oblacima nadvijenog Sidneja priča o problemima „kengura“.

- Australija, dželat Srbije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, u kome sam i sam učestvovao, danas ne može da se sastavi u završnoj fazi svojih kvalifikacija – kaže Ninković.

- Po „kengure“, sezona je krenula bajno. Prvi krug kvalifikacija odradili su bez greške, ostvarili deset pobeda u nizu, što je bio najbolji rezultat u istoriji.

Na početku druge faze kvalifikacija takođe se činilo da Australija nema sebi ravne reprezentacije?

- Dugo su bili lideri grupe, ali kada je trebalo da „prelome“, povratak korone poremetio je sve strukture društva, pa i fudbal. Interesovanje je opalo, izgubio se kontinuitet pobeda, što je i te kako doprinelo stagnaciji.

Fudbal je nastavio da se kotrlja, ali ne tim tempom. Porazi od Japana, a potom i od Saudijske Arabije, spustili su izabranike Grema Arnolda do mečeva baraža.

- Šansa da Australija izbori učešće na SP i dalje postoji, i dodatno je čini ostvarivom poslednja pobeda u prijateljskom okršaju sa Jordanom (2:1). Naravno, ne može sve da bude idealno. Pre nekoliko dana, Tom Rogić, standardni reprezentativac, vezni igrač Seltika, iz ličnih razloga otkazao je nastup Arnoldu. Ali, koga nema, bez njega se može.

Australija ima tim koji je već godinama na okupu. To je odvaja od ostalih, a i od kolega iz UAE, koji u ovom duelu nemaju šta da traže. Tvrdim, Australija ide na megdan Peruu – ubeđen je Ninković, iskusni fudbaler Sindeja.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri