ZATVORENO JEDNO OD TRI KOVID-ODELJENJA U VRŠCU: Objekat fizikalne terapije ponovo dostupan svim pacijentima

J. J. BALjAK

20. 05. 2021. u 19:37

POVOLjNA epidemiološka situacija u Vršcu dovela je do zatvaranja jednog od tri kovid-odeljenja u Opštoj bolnici u tom gradu, gde se trenutno nalazi svega osmoro pacijenata zaraženih korona virusom.

ЗАТВОРЕНО ЈЕДНО ОД ТРИ КОВИД-ОДЕЉЕЊА У ВРШЦУ: Објекат физикалне терапије поново доступан свим пацијентима

Foto: J.J.Baljak

Dr Ivan Ivanović, direktor te zdravstvene ustanove, kojoj gravitiraju i stanovnici opština Bela Crkva, Alibunar i Plandište, kaže da već danima nije bilo novih bolničkih prijema, a da se trenutno hospitalizovani pacijenti osećaju dobro, te da nisu na mehaničkoj ventilaciji.

-Zatvorili smo kovid-odeljenje u objektu fizikalne terapije, tako da je ono od sada dostupno svim pacijentima. Uskoro očekujemo zatvaranje još jednog kovid-odeljenja, a za potrebe pacijenata sa korona virusom ostaje infektivno odeljenje – kaže dr Ivanović, koji je iskoristio priliku i da se zahvali svim doktorima, medicinskom i nemedicinskom osoblju na požrtvovanom radu u ovim složenim epidemiološkim uslovima.

On je apelovao na građane da se vakcinišu, kako bi ovaj virus napokon nestao iz naših života.

Tu priliku do sada je iskoristilo čak 70 odsto Vrščana. Prvu dozu cepiva primilo je oko 28.000 ljudi, od čega i drugu dozu više od 12.000.

Prema poslednjim podacima, u Vršcu je u prethodna 24 časa registrovano pet novih slučajeva zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest