U LESKOVCU UKINUTA VANREDNA SITUACIJA: Nadležni apeluju na građane da i dalje budu oprezni

Игор Митић
Igor Mitić

20. 05. 2021. u 17:28

ŠTAB za vanredne situacije u Leskovcu, posle skoro pola godine, ukinuo je vanrednu situaciju koja je uvedena zbog širenja epidemije virusa korona.

У ЛЕСКОВЦУ УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Надлежни апелују на грађане да и даље буду опрезни

Foto: I. Mitić

Ovo je učinjeno na preporuku leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) čiji su stručnjaci ocenili da je epidemiološka situacija prešla iz nepovoljne u nesigurnu.

Od druge nedelje prošlog meseca zapaže se trend stalnog pada broja novozaraženih na sedmičnom nivou i on za ovaj period iznosi oko 83 odsto. Zbog toga je i predloženo da višemesečna vanredna situacija bude ukinuta.

Sve mere i preporuke Republičkog kriznog štaba ostaju na snazi, a građani su pozvani da i dalje budu oprezni bez obzira što je epidemiološka situacija u gradu mnogo bolja u odnosu na prethodni period.

U poslednja 24 časa u Leskovcu je laboratorijski potvrđeno pet novih slučajeva infekcije u odnosu na 119 rezultata koji su stigli u ovdašnji ZZJZ.

U ostalim opštinama Jablaničkog okruga registrovano je još 10 novoobolelih od 54 testirana pacijenta. Vlasotince ima sedam, a Bojnik, Lebane i Medveđa po jedan novi slučaj infekcije.

Leskovačka Kovid bolnica je u pomenutom periodu imala dva prijema i 13 otpusta, pa su trenutno hospitalizovana 54 pacijenta od kojih je 26 na terapiji kiseonikom.

Smrnih ishoda nije bilo, a nema ni pacijenata kojima je neophodan respirator.

Pozitivno je 40, negativno 12, a rezultat i testiranje čeka po jedna osoba.

Na bolničkom lečenju je 31 pacijent iz Leskovca, po sedam iz Lebana i Bojnika, šest iz Medveđe, pet iz Vlasotinca i po jedan iz Kuršumlije i Beograda.

Poslednji podaci govore da su prvu doze vakcine primila još 474, dok je revakcinisano oko 800 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati