POLOMLJENE DVE LIPE NA NOVOM NASELJU: Još jedan slučaj uništavanja zelenila u Novom Sadu

Lj.P.

20. 05. 2021. u 14:31

RADNICI „Gradskog zelenila“ U Novom Sadu, danas su zatekli dve polomljene lipe na uglu Bulevara Vojvode Stepe i Bulevara Slobodana Jovanovića, na Novom naselju.

ПОЛОМЉЕНЕ ДВЕ ЛИПЕ НА НОВОМ НАСЕЉУ: Још један случај уништавања зеленила у Новом Саду

Foto: Gradsko zelenilo

Ove lipe su posađene 2019. godine u okviru projekta koji je finansirala  Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Adekvatnim merama nege zalivanjem, prihranjivanjem, okopavanjem adaptirale su se na postojeće uslove i počele intenzivni razvoj u čemu su bahato prekinute, bez izgleda da šteta bude sanirana.

Foto: Gradsko zelenilo

 

- Očekuje nas ponovna sadnja, a ovom prilikom ponovo apelujemo na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela - navodi Jelena Prica, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam.

Foto: Gradsko zelenilo

 

Ona dalje navodi da smo u prethodnom periodu svedoci sve češćeg uništavanja zelenila u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani