DA LAKŠE PODNESE BOL ZA DETETOM: Grad Sremska Mitrovica obezediće krov nad glavom samohranoj majci koja je izgubila ćerku u požaru

S. KOSTIĆ

19. 05. 2021. u 18:23

POŽAR je Bebi Jovanović (28) iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice, samohranoj majci četvoro dece iz zagrljaja zauvek otrgao sedmogodišnju ćerku, ali njena porodica neće ostati na ulici.

ДА ЛАКШЕ ПОДНЕСЕ БОЛ ЗА ДЕТЕТОМ: Град Сремска Митровица обезедиће кров над главом самохраној мајци која је изгубила ћерку у пожару

Foto: S. K.

Grad Sremska Mitrovica traži smeštaj gde bi ova žena sa troje mališana našla krov nad glavom.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović u izjavi za "Novosti", kaže, da je grad uputio i materijalnu i finansijsku pomoć Jovanovićima.

Tragedija koja se dogodila protekle subote, kada se u porodičnoj kući ugušila sedmogodišnja devojčica u požaru koji je, kako se pretpostavlja, izazvala sveća, nikoga nije ostavila ravnodušnim, pa ni institucije Grada Sremska Mitrovica.

- Centar za socijalni rad, majci je isplatio jednokratnu novčanu pomoć, Crveni krst im je dopremio pakete sa hranom, higijenom, garderobu, a Grad snosi troškove sahrane. Činimo sve da pomognemo ovoj porodici, kako bismo im ublažili muke - rekla je gradonačelnica Milovanović.

SAKRILA SE U DRUGOJ SOBI

SEDMOGODIŠNjA devojčica Ljubica Jovanović koja je nastradala u požaru sahranjena je u utorak u porodičnoj grobnici u selu Jarak.

Nju ujak Željko nije uspeo da izvuče iz vatrene stihije, jer se od dima i vatre uplašila da izađe napolje. devojčica se sakrila u drugu prostoriju gde su je, nažalost, pronašli mrtvu.

Nakon izlaska iz bolnice, samohrana majka i njenih dvoje dece smešteni su na privremenoj adresi, dok im se na nađe adekvatan smeštaj.

- Mi raspolažemo sa nekoliko objekata, stanova koji su u vlasništvu Grada. Oni su useljivi i osposobljeni za život u njima, tako da će u jedan od njih biti smeštena i ona sa decom - kaže prva žena Grada na reci Savi dodajući da su se sa članovima porodice dogovorili šta je ono što im je trenutno najneophodnije.

Predstavnici Grada stupili su u kontakt i sa pokrajinskom poslanicom Jelenom Jovanović, kao i sa državnim sekretarom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslavom Jovanovićem, koji su takođe voljni da pomognu ovoj nesrećnoj ženi.

Najmlađa devojčica od četiri godine, koja je zadobila najteže povrede u požaru, smeštena je u Institutu za majku i dete u Beogradu, njeno zdravstveno stanje kako ocenjuju lekari, i dalje je kritično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)