SA OSMEHOM U VRTIĆ: Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Zrenjaninu

B.G.

16. 05. 2021. u 14:32

GRAD Zrenjanin organizuje projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, "Sa osmehom u vrtić".

СА ОСМЕХОМ У ВРТИЋ: Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetske banke, sa partnerima Predškolskom ustanovom, Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, Domom zdravlja "Dr Boško Vrebalov", opštom bolnicom, Specijalnom bolnicom za refabilitaciju Rusanda i Udruženjem Ostanimo budni, sa ciljem unapređenja dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete,od rođenja do 6,5 godina, sa posebnim osvrtom na decu iz osetljivih društvenih grupa.

Upravo zbog takvih porodica i dece, u zrenjaninskom Domu zdravlja je adaptiran i opremljen prostor za realizaciju pregleda dece kod fizijatra, uzrasta od 5,5 do 6,5 godina, u sredovnog pregleda za polazak u prvi razred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)