IMUNIZACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Revakcinisano 27, 5 odsto građana

V.Ć.

12. 05. 2021. u 20:56

OD početka imunizacije, na području Pirotskog okruga vakcinisano je 25.474 osoba, a obe vakcine primilo jer njih 19.429. Obuhvat punoletnih građana prvom vakcinom je 36 odsto, a revakcinisanih 27,5 odsto u odnosu na broj stanovnika okruga.

ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Ревакцинисано 27, 5 одсто грађана

Foto: V.Ć.

 Prema podacima pirotskog ZZJZ, najveći odziv registrovan je u Pirotu, zatim u Beloj Palanci, pa Dimitrovgradu i konačno u Babušnici.

Danas do 14 časova registrovano je još 18 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19, a na testiranje je poslato 22 sumnjivih uzorka. U kovid ambulanti urađeno je 134 pregleda, mera kućne ili bolničke izolacije naložena je za 30, a ukinuta za 23 osobe. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 17 pacijenata, među kojima je i jedan iz Knjaževca.

 Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je i dalje  nepovoljna sa tendencijom da pređe u nesigurnu. Neophodno je ,da doslednim sprovođenjem propisanih mera i masovnom vakcinacijom situaciju držimo pod kontrolom-poručuju građanima okruga, lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ.

                                                                                                                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!