KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminula jedna osoba, u bolnici 17 pacijenata

M. B.

12. 05. 2021. u 09:50

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost je preminula jedna osoba, godišta 1935. u poslednja 24 sata. U tri odeljenja te zone, trenutno se leči 17 pacijenata.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула једна особа, у болници 17 пацијената

Foto: M.B.

- Po četiri su hospitalizovana na Grudnom i Internom odeljenju, devetoro na Neurologiji. Pozitivan test na korona virus ima njih 14, troje negativan. Tokom protekla 24 časa, jednog pacijenta prevezli smo u kovid bolnicu u Batajnici, jedan je intubiran na respiratoru, jedan je na „high-flow“ aparatu sa visokim protokom kiseonika. U tom periodu, prijema novih pacijenata na lečenje u „crvenu“ zonu nije bilo, dok su četiri otpuštena na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, vd. direktora te bolnice.

Po poslednjim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije je 3.262, od kojih je 1.495 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.262 lica, uz nažalost 118 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)