REVIJA SPORTA I MLADOSTI: Kraljevo i ove godine domaćin sportskih igara mladih

G. ĆIROVIĆ

11. 05. 2021. u 11:28

PO SEDMI put u Kraljevu se održavaju tradicionalne Sportske igre mladih na kojima se i ovog puta, u ukupno pet sportskih disciplina, takmiči veliki broj mladih Kraljevčana iz ovdašnjih osnovnih škola, sportskih škola i klubova.

РЕВИЈА СПОРТА И МЛАДОСТИ: Краљево и ове године домаћин спортских игара младих

foto:G.Šljivić

- Uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza ponovo smo domaćini karavana Sportskih igara mladih koji će u narednom periodu prokrstariti Srbijom. Deca, uzrasta do 15 godina, takmiče se u odbojci, košarci, odnosno basketu, malom fudbalu, atletici i disciplini između dve vatre u kojoj su upravo mladi Kraljevčani, iz OŠ „Dimitrje Tucović“, prošle godine bili ukupni pobednici – kaže poznati odbojkaški trener Dragan Đorđević, koordinator igara u gradu na Ibru.

Uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, svečano otvaranje igara održano je na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva kojem je prisustvovao i gradonačelnik dr Predrag Terzić.

- U ovoj manifestaciji najviše uživaju naši najmlađi sugrađani, a to je i osnovni cilj. Veoma je važno da razvijamo sportski duh u našem gradu, da deca počnu da se bave sportom još u osnovnoj školi. Lepo je kada se svi hvalimo i ponosimo uspesima naših profesionalnih sportista, odbojkaša i košarkašica poniklih i stasalih u gradu na Ibru, ali je neophodno da razvijamo i amaterski sport, posebno sportski duh kod najmlađih – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Terzić.

Pobednici po disciplinama u Kraljevu izboriće plasman na finalna regionalna nadmetanja, dok će državno finale, kako je najavljeno, biti održano u julu ove godine u Beogradu.

                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RETKO GA VIĐAMO: Ana Ivanović objavila sliku sa ocem - uz emotivnu poruku za rođendan (FOTO)