"MUZEJI ZA 10": Manifestacija u Vranju od 12. do 18. maja

J.S.

10. 05. 2021. u 13:03

U PERIODU od 12. do 18. maja i u Vranju biće održana manifestacija MUZEJI ZA 10, koja se ove godine obeležava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

МУЗЕЈИ ЗА 10: Манифестација у Врању од 12. до 18. маја

Muzej kuća

 Ovo je najveća nacionalna muzejska inicijativa u Srbiji, jedinstvena u Evropi, koju koordinira Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOMSrbija.


U okviru manifestacije ,,Muzeji za 10” , u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju,  u sredu 12. maja od 19 sati biće održana izložba ,,Fantazmagorija slika”, Dobrija Stojanovića, umetnika iz Beograda.

Narednog dana, u četvrtak 13. maja, u 19 sati,  u maloj Sali Galerije Narodnog muzeja, planirana je izložba konceptualnog nakita ,,Jedno lice i crtice”, Tamare Zečevič, umetnice iz Beograda. Za petak, 14. maj, od 10 sati, u maloj sali Galerije,  predviđena je radionica za decu ,,Čemu nakit služi? Nove ideje”. Narednog dana, u subotu, 16. maja, od 20 sati, u dvorištu Muzej kuće ,,Bora Stanković” biće održano ,,Veče starih vranjanskih pesama”.


Ulaz za sve događaje je besplatan.Programi će se realizovati uz primenu svih propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19.


Tokom sedam dana besplatnog programa, obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja, u 50 gradova i mesta širom Srbije, preko 90 muzeja i srodnih institucija realizovaće raznovrsne sadržaje.

Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti samo tih dana, posetioci će biti u prilici da se uključe i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vođenja, interaktivne radionice za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova, predstava i performansa, promocije knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!