AUTO-PUT DOVODI NOVE INVESTITORE: Opštine na jugozapadu Srbije već osećaju boljitak zbog novih saobraćajnica

A. ROVČANIN

08. 05. 2021. u 18:06

IZGRADNjA saobraćajnica kroz Srbiju prozor je u svet malim opštinama koje su dugo bile zaboravljene od strane velikih investitora.

АУТО-ПУТ ДОВОДИ НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ: Општине на југозападу Србије већ осећају бољитак због нових саобраћајница

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima Krste Janjuševića, narodnog poslanika iz Priboja, jedan od njihovih osnovnih uslova jeste auto-put, a on će sada biti ispunjen puštanjem u saobraćaj deonice od Preljine do Požege, koje je planirano za početak sledeće godine i nastavak izgradnje ka Kotromanu i Boljarima. Veliki benefiti poslednjih godina primetni su u opštini Priboj, koja je do pre pet godina bila devastirana:

- Prostor na kom se danas nalazi Slobodna zona bio je prazan i beskorisan. Danas tu posluju domaći i strani investitori i to mesto je istinski oslonac za privredu ove sredine. Novu perspektivu otvara auto-put, kojim se očekuje dolazak novih investitora u Priboj, Prijepolje, Novu Varoš, Ivanjicu, Arilje i druge opštine ovog dela Srbije - istakao je Krsto Janjušević.

Nakon 40 godina u opštini Priboj biće izgrađena i potpuno nova fabrika u kojoj će se proizvoditi delovi za automobile, a u poginima će biti zaposleno oko 400 radnika.

- Uz pomoć Vlade RS uspeli smo da život za naše građane učinimo mnogo boljim u odnosu na neki prethodni period. Zadatak lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta su da se što bolje pripreme i dočekaju spremno nove investitore - zaključio je Janjušević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!