PREMINUO JEDAN PACIJENT: Epidemiološka situacija u Kraljevu

G. Ć.

07. 05. 2021. u 21:59

PREMA podacima Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 291 testiranog uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 126 PCR i 167 antigen metodom, 11 je pozitivno na kovid-19, saopštio je Gradski krizni štab.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: Епидемиолошка ситуација у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Tokom minulih 24 sata, dodaje se u saopštenju, od posledica korone preminuo je jedan kovid pacijent iz grada na Ibru, tako da je do sada ukupno 353 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Od izbijanja epidemije u Kraljevu je do sada zvanično potvrđeno 18.974 slučajeva infekcije, od kojih je 7.097 registrovano od 18. februara ove godine.

U Opštoj bolnici „Studenica“ na lečenju je 21 kovid pacijent. Na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege zbrinuto je ukupno osmoro – po četvoro na neinvazivnoj ventilaciji i „haj flou“ režimu. U ovoj ustanovi, kako je saopšteno, preminuo je jedan pacijent, primljeno je još dvoje, a troje pacijenata je otpušteno sa hospitalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUTRA POČINJE BOŽIĆNI POST: Kada se posti na vodi, kada su dozvoljeni ulje i vino i od čega se treba uzdržavati osim mrsne hrane