NAŠE MALO NEKOME ŽIVOT ZNAČI: U Somboru održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

J.L.

05. 05. 2021. u 22:45

U PROSTORIJAMA Centra za edukaciju Crvenog krsta u Somboru danas je organizovana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj je odazvao veliki broj građana među kojima i prvi čovek grada Antonio Ratković.

НАШЕ МАЛО НЕКОМЕ ЖИВОТ ЗНАЧИ: У Сомбору одржана ванредна акција добровољног давања крви

Foto: J.L.

Kako je ranije istakao, na ovaj način želi da pruži podršku onima kojima je to najpotrebnije ali i podstakne što više sugrađana da se odazovu na akcije dobrovoljnog davanja krvi, jer nečije malo nekome zaista znači mnogo.

Foto: J.L.

Zbog pandemije izazvane korona virusom, smanjene su zalihe svih krvnih grupa. Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i za planirane hirurške intervencije. Iz somborskog Crvenog krsta apeluju na sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje organizuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba