SVETSKI DAN BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU: U Žitištu podsećaju na važnost pridržavanja pravila i osposobljavljanja zaposlenih

B. G.

28. 04. 2021. u 19:12

TOKOM protekle 2020. godine, na području pet opština Srednjobanatskog okruga, dogodila se jedna smrtna povreda na radu, uz jednu tešku povredu.na radu, takođe sa smrtnim ishodom, zatim dve kolektivne povrede i 37 teških povreda i 314 lakših povreda prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ: У Житишту подсећају на важност придржавања правила и оспособљављања запослених

Foto: B. G.

Upravo povodom toga, obavljena su 43 vanredna inspekcijska nadzora i protiv dva lica podnete krivične prijave, 7 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dva zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv lica za bezbednost i zdravlje na radu, a u tri slučaja je zabranjen rad na licu mesta.

Petar Stanić/Foto: B. G.

 

- Tokom prva dva meseca ove godine, na području Srednjebanatskog okruga dogodile su se dve teške povrede na radu, u istom periodu prošle godine bilo ih je pet, a protiv jednog poslodavca biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka - kaže Petar Stanić, predsednik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište, uz napomenu da ljude treba osposobiti za bezbedan i zdrav rad, ali i podsećati ih na obavezu primene mera i sredstava zaštite, da se nesreće ne bi događale.

Foto: B. G.

Nizom prigodnih predavanja u Žitištu će, kao i u ostalim opštinama srednjeg Banata, biti obeležen 28. april, Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve