PROTEST ZBOG STRADALIH ANDREJA I DEJANA : Najbliži nezadovoljni kaznom - "Ja sam u jednom trenutku izgubila dete, ono mi je otrgnuto" (FOTO)

J. Ć.

28. 04. 2021. u 18:23

PORODICE nastradalih u nesreći na Bulevaru u Nišu traže strože kazne bahatim vozačima.

ПРОТЕСТ ЗБОГ СТРАДАЛИХ АНДРЕЈА И ДЕЈАНА : Најближи незадовољни казном - Ја сам у једном тренутку изгубила дете, оно ми је отргнуто (ФОТО)

Foto: J. Ć.

Zbog toga što su kazne blage, sve češće se ponavljaju nasilničke vožnje koje se završavaju smrtnim ishodom, smatra Aleksandra Kostadinović, majka malog Andreja Prenkljušaja iz Niša, koji je nastradao 4. januara ove godine zajedno sa Dejanom Ilićem (48) kada je na njih „audijem“ naleteo Nemanja S. (20).  To je razlog koji je u sredu okupio porodice nastradalih pešaka u parku ispred Palate pravde u Nišu da bi mirnim protestom zatražili izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja. 

Foto: J. Ć.

Da za ljudski život izgubljen na takav način kazna mora biti stroža kako bi se nasilnicima u vožnji stalo na put slažese i majka malog Andreja.

- Ja sam u jednom trenutku izgubila dete, ono mi je otrgnuto. Imala sam ga do juče, volela sam ga, vaspitavala. Odjednom ga više nema, nema ga u dnevnoj sobi, nije u školi, nije kod drugara. Umesto da ljubim njegove obraze i kosicu, ja grlim njegove slike, njegovu garderobu, zamišljam kako bi bilo lepo da ponovo čujem njegov glas. Kako bi lepo bilo da se zagrlimo. I pitam se da li je život jednog deteta koje je tek trebalo da živi toliko obezvređen – rekla je ona. Kaže daje ovo je borba za sve građane koji, na žalost, sve više ginu od nasilničke vožnje, a zaprećene kazne su niske. 

- Moj sin i Dejan su te večeri udareni su od strane nasilnog vozača koji je izleteo na pešačku stazu. Od siline udarca moje dete preletelo je ogradu od 2 metra, letelo je kroz dvorište. Svoj život izgubio je u trenutku, baš kao i Dejan koji je preminuo iste večeri. Izjavom vozača sam strašno razočarana, on se u početku branio ćutanjem, a kada je suđenje počelo došao je sa inskonstuisanom pričom da mu se u trenutku slošilo, da je naišao auto koji ga je uplašio pa je nagazio gas, međutim policajci su posvedočili da je te noći bio svestan. Jedna devojka iz auta posvedočila je da je on celim putem vozio grubo i preticao,  da se bahatio – ispričala je Aleksandra.

Foto: J. Ć.

Rodbini pognulih u nesreći na Vizantijskom bulevaru u Nišu priključile su se u protest još neke porodice koje su na niškim ulicama izgubili najmilije, krivicom bahatih vozača, a pored izmene zakona one traže i da se urede pešačke staze, da kontrole noćnih vožnji budu češće, naročito na bulevarima. Žele da pokrenu inicijativu za promenu zakona, jer smatraju da je kazna do 8 godina za ubistvo u saobraćaju premala i traže da se ovo delo drugačije kvalifikuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)