DANAS U PARAĆINU VAKCINISANO VIŠE OD 300 LJUDI: Vakcina se daje po pozivu i bez, a tako će biti i sutra

Z. Rašić

27. 04. 2021. u 18:16

CELOG dana otvoreni su vakcinalni punktovi u paraćinskom SC „7. jul“, a posao je organizovan tako da se ne stvaraju gužve.

ДАНАС У ПАРАЋИНУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 300 ЉУДИ: Вакцина се даје по позиву и без, а тако ће бити и сутра

Foto: Z. Rašić

Na spisku za revakcinaciju tokom prepodneva bilo je 205 ljudi, dok popodne, do večeras, treba da dođe 125 građana po prvu dozu. Popodne je rezervisano i za slobodnu vakcinaciju, uz ličnu kartu i bez elektronski zakazanog termina. Njima je, pored kineskog „sinofarma“, na raspolaganju i ruski „fajzer“.

- Po dva tima rade u obe smene, a tako će biti i narednih par dana dok god ne revakcinišemo sve koji su prvu dozu primili pre tri nedelje, kad smo imali masovnu vakcinaciju. Građani koji su se prijavili preko eUprave uglavnom dolaze na vreme. Jedino supružnici i kada imaju različite termine dođu zajedno, a mi to ispoštujemo i nikog ne vratimo – kaže, za „Novosti“, dr Sanja Terzić, koja je radila na jednom od punktova danas.

U hali smo zatekli i 28.godišnjeg Mirka Mijajlovića, koji je čekao da prođe petnaestak minuta nakon primljenog cepiva.

- Primio sam maločas drugu dozu kineske vakcine. Ne čeka se dugo. Smatram da svi treba da se vakcinišemo jer smo tako više zaštićeni od kovida. A ako se i zarazimo kojim slučajem, simptomi će biti blagi. Nisam se razboleo dosad, a štiteći sebe štitim i druge – priča Mirko.

Medicinske ekipe koje sprovode vakcinaciju u Paraćinu sutra će tek imati ogroman posao jer je na spisku za drugu dozu do 14 sati čak 461 osoba, a poslepodne prvu dozu dobiće 130 prijavljenih. Slobodna vakcinacija bez termina je popodne. Na raspolaganju će biti, kao i danas, dve vrste vakcina, kineska i ruski „sputnjik“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)