"BIZERBA" GRADI FABRIKU VAGA U VALJEVU: Velika nemačka kompanija stiže u grad na Kolubari

B. PUZOVIĆ

27. 04. 2021. u 12:03

U VALjEVO dolazi nemačka kompanija “Bizerba”, svetski lider u proizvodnji vaga.

БИЗЕРБА ГРАДИ ФАБРИКУ ВАГА У ВАЉЕВУ: Велика немачка компанија стиже у град на Колубари

Foto:GU Valjevo

To je potvrđeno na sednici Gradskog veća Valjeva, te je najavljeno da će nova fabrika nemačkog investitora, vredna 33 miliona evra, koja će u početku imati 305 zaposlenih na neodređeno vreme, biti smeštena u novoj Privrednoj zoni u prigradskom naselju Gorić.

Dolazak velikog nemačkog investitora u Valjevo nedavno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Bizerba” zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja. Proizvodni pogoni pored Nemačke nalaze se u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD. U Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima “Bizerbe”.

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o otuđenju iz javne svojine Valjeva 11,8 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojinu države, bez naknade, radi realizacije investicionog projekta od značaja za Republiku Srbiju i grad. Prethodno, “Bizerba” je dostavila pismo o namerama kojim je iskazala zainteresovanost za realizaciju investicije u Valjevu, za proizvodnju maloprodajnih vaga i industrijskih komponenti.

- Ovo su sjajne vesti za Valjevo, a nakon dve-tri godine “Bizerba” planira proširenje kapaciteta – rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. - U narednom periodu, Valjevo očekuje još dosta važnih projekata, koji će značajno izmeniti sliku grada, ali i uslove života Valjevaca.

Foto:D.Krunić

ZA TRI GODINE 800 RADNIKA

- U toku trogodišnjeg investicionog perioda predviđa se da će nivo investicije iznositi oko 70 miliona evra i da će biti zaposleno oko 800 novih radnika - saopštila je glavni urbanista grada Valjeva Jasna Mićić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)