DA JEGRIČKA ZASIJA I DOVEDE TURISTE: U Ravnom Selu uređuju naselje i reku u akciju "Ravno i zeleno" (FOTO)

Z. RAJIĆ

26. 04. 2021. u 07:13

U RAVNOM Selu kod Vrbasa pokrenuta je ekološka akcija "Ravno i zeleno" sa ciljem da se uredi naselje, a posebno priobalje reke Jegričke, jer je zamisao da se ono pretvori u turističku atrakciju.

ДА ЈЕГРИЧКА ЗАСИЈА И ДОВЕДЕ ТУРИСТЕ: У Равном Селу уређују насеље и реку у акцију Равно и зелено (ФОТО)

Foto: UG Spona

"Ravno i zeleno" počelo je u martu sadnjom 110 mladih stabala hrasta, jasena, divlje trešnje i ostalog drveća.

Ovog meseca tridesetak volontera je čistilo obalu i priobalje Jegričke, sakupivši više od 50 džakova smeća i kabastog otpada.

- Neverovatno je šta sve ljudi bacaju zagađujući prirodu, što svedoči o neodgovornosti i građana i lokalne zajednice. Uskoro nastavljamo ovu akciju - rekao je Saša Mirković, predsednik UG "Spona". - Planiramo da u priobalju postavimo klupe, stolove i mobilijare, a duž reke napravimo višenamensku stazu - za šetanje, trčanje, vožnju biciklom, ali i za jahanje, jer Ravno Selo ima bogatu tradiciju konjarstva. Zalagaćemo se da selo nabavi katamaran za turističke ture, kao i edukativne izlete za školsku decu, do Žablja i Titela.

Cilj je da se zaštiti potencijal Jegričke, duge 65 kilometara, koja izvire kod sela Pivnice u opštini Bačka Palanka, a do ušća u Tisu protiče pored više naselja u Bačkoj, među kojima je i Ravno Selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)