„MI VOLIMO NAŠE JEZERO“: Subotički mališani učili o značaju životne sredine i vode

J.L.

22. 04. 2021. u 23:32

POVODOM Svetskog dana planete Zemlje u Subotici su predstavljene aktivnosti u okviru projekta „Ekolakus“ koji ima za cilj zaštitu jezera Palić i Ludaš, a koji se uskoro privodi kraju.

„МИ ВОЛИМО НАШЕ ЈЕЗЕРО“:  Суботички малишани учили о значају животне средине и воде

Foto: Tanjug

Jedna od njih je učenje od najmlađeg uzrasta o važnosti očuvanja prirode i značaja jezera, ali i važnosti vode, jer je upravo to doba najvažnije da deca nauče da cene planetu i prirodu. „Mi volimo naše jezero!”, poručili su mališani iz subotičkih vrtića kojima su stariji između svetskog dana voda i dana planete zemlje usađivali ljubav prema životnoj sredini kroz ljubav prema jezeru.

-Naša najmlađa pokoljenja će kroz ovaj projekat poneti nešto najvrednije. Poneće najznačajnije i najbitnije stvari koje život znače, a to je upravo voda. To je upravo planeta Zemlja na kojoj svi mi zajedno živimo - kazao je Nebojša Markez, direktor Predškolske ustanove "Naša radost".

Osim edukacije dece, projekat „Ekolakus“ ima dva važna aspekta – jedan je izgradnja kanalizacione mreže u naselju Palić i potisnog voda do prečistača, koji su završeni i građani mogu da se priključe na mrežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)