HOĆEMO DA ŠETAMO SLOBODNO GRAČANICOM! U gradu održan još jedan performans mladih u znak podrške prebijenom mladiću

D. Z.

22. 04. 2021. u 22:20

U GRAČANICI je danas održan još jedan performans, deseti po redu u znak podrške prebijenom devetnaestogodišnjem mladiću Luki Dimitrijeviću.

ХОЋЕМО ДА ШЕТАМО СЛОБОДНО ГРАЧАНИЦОМ! У граду одржан још један перформанс младих у знак подршке пребијеном младићу

Foto: Privatna arhiva

Njegovi drugovi su uz poštovanje epidemioloških mera i sa transparentima “Zahtevamo poštovanje zakona”, “Želim da verujem policiji”, “Luka zaslužuje pravdu” i druge... ispred policijske stanice poručili da žele pravedno rešenje slučaja ovog mladića...

-Suština svih naših zahteva jeste poštovanje prava i zakona odnosno želimo da se šetamo i krećemo slobodno-poručio je Vlada Trifić iz nevladine organiѕacije Centar za mir i toleranciju opominjući da su predstavnici civilog sektora na Dan planete zemlje prinuđeni da se bave ljudskim pravima umesto ekologijom. Inače, predstavncii civilnog sektora koji su protestovali i prethodih dana zahtevali su nepristrasnu istragu u slučaju devetnaestogodišnjeg mladića kojeg su pre desetak dana pretukla tri odrasla Albanca dok se šetao u društvu devojke i drugarice i to zašto što su se nalazili nadomak poseda fabrike za preradu pečuraka u albaskom vlasništvu.

-Nasavićemo sa protestima sve dok se ovaj slušaj ne reši pravedno ali i dok ne budemo sigurni da se mi ali i naša deca mogu slobodno kretati Gračanicom-poručeo je sa protesta u četvrtak dok su prethodih dana građani Gračanice i drugovi pretučenog LuKe Dimitrijevića izvodili razne vidove performasa u znak protesta zbog premlaćivanja ovog mladića ali i što je slučaj okvalifikovan kao “učešće u tuči” odnosno što je policija saopštila da je dečak prošao sa lakim telesnim povredama.Inače, osim nanetih povreda ovom mladiću, zbog protesta građana, njegovom ocu Dejanu Dimitrijeviću kosovska policija i sanitarna inspekcija pisale su kazne koje iznose 2.300 evra na koje je on uložio žalbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove