PLAKETE ZASLUŽNIMA: Novi Pazar obeležio Dan grada i 560 godina od prvog pominjanja u istoriji

N. K.

20. 04. 2021. u 18:30

POVODOM Dana grada, odnosno 560 godina od prvog pominjanja u jednom dubrovačkom dokumentu 1461, Skupština u Novom Pazaru je Povelje dodelila kliničkim centrima u Kragujevcu, Tuzli i Sarajevu, te VMA iz Beograda, čiji su zaposleni rizikovali svoje živote priskačući u pomoć ovdašnjim ljudima.

ПЛАКЕТЕ ЗАСЛУЖНИМА: Нови Пазар обележио Дан града и 560 година од првог помињања у историји

Foto: N. Kočović

Ne zaboravljajući pomoć iz dijaspore, Vladu Srbije, Republiku Tursku i EU, Skupština je Plaketama nagradila anesteziologa iz Kraljeva dr Tatjanu Petrović, novinara Ramiza Etemovića, književnika Šabana Šarenkapića, prosvetara Emiru Dubarić, hroničara Asima Nikšića i policajca Ivana Milojevića. Posthumno priznanja su dobili još bivša direktorka muzeja "Ras" Dragica Premović Aleksić i umetnik Ešref Džanefendić.

- Lokalna samouprava će novčano nagraditi sve zaposlene u kovid-sistemu i Gerontološkom centru, a pokrenuli smo i inicijativu da plato pored Muzeja, sada Žitni trg, ponese ime Sandžačke dijaspore - zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih