ODLUKE STRUČNE KOMISIJE: Grad Šabac spremio 30 miliona dinara za medije

V.Mitrić

20. 04. 2021. u 08:40

GRAD Šabac je u ovoj godini obezbedio 30 miliona dinara za potrebe ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, rečeno nam je u Gradskoj upravi u Šapcu.

ОДЛУКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ: Град Шабац спремио 30 милиона динара за медије

Foto: V. Mitrić

Shodno Zakonu o javnom informisanju i medijima, ova sredstva su raspoređena na osnovu javnog Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Šapca u ovoj godini.

Ocenu projekata podnetih na Konkurs uradila je, kako kažu, stručna Komisija, sastavljena iz reda medijskih radnika predloženih od novinarskih i medijskih udruženja, odnosno nezavisnih medijskih stručnjaka. Rešenje o raspodeli sredstava doneto je na osnovu predloga Komisije o raspodeli sredstava sa obrazloženjem i objavljeno je na veb sajtu organa koji je raspisao konkurs.

Foto: V. Mitrić

 

 - U cilju racionalnog odnosa prema sredstvima budžeta Grada Šapca, opredeljena sredstva za navedene namene manja su za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Blagovremeno i do isteka roka za podnošenje prijava na konkurs prispela su 44 predloga projekta, od čega je odlučeno da se sufinansira 21 projekat.

Sufinansirani sadržaji biće prezentovani javnosti u skoro svim oblicima medijskog izražavanja koji su danas poznati, i to putem štampanih medija, na radiju, televiziji i internet portalima - kažu u Gradskoj upravi Šapca.Opredeljujući budžetska sredstava za ove namene, grad Šabac se stara o ostvarivanju javnog interesa podstičući raznovrsnost medijskih sadržaja, slobodu izražavanja ideja i mišljenja, slobodan razvoj nezavisnih i profesionalnih medija, što doprinosi zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života i rada - kažu u GU Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru