LEPA VEST ZA LJUBITELJE SREBRNOG JEZERA: Spremaju za novi rekord - u predstojećoj turističkoj sezoni doček milion gostiju

D. NOVKOVIĆ

20. 04. 2021. u 07:13

VELIKO Gradište tokom predstojeće turističke sezone očekuje rekordnih milion gostiju, čime bi nadmašila prošlu godinu sa bilansom od 800.000 poseta i 100.000 noćenja.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СРЕБРНОГ ЈЕЗЕРА: Спремају за нови рекорд - у предстојећој туристичкој сезони дочек милион гостију

Foto: OU u V. Gradištu

Nova sezona zvanično počinje 1. maja, pa se zbog toga ovih dana obavlja čišćenje i uređenje Srebrnog jezera, sa posebnim akcentom na njegove obale.

- Za uređenje plaže smo iz opštinskog budžeta izdvojili pet miliona dinara. Biće nasuto oko 2.800 kubika sitnog šljunka, a očistiće se i trava, kako bi goste dočekao još lepši ambijent nego lane - kaže prvi čovek lokalne samouprave Dragan Milić.

Ali, najavljeno je uređenje plaža i u selima pored jezera - Ostrovu, Kisiljevu, Zatonju i Ramu. Zato opštinari planiraju da i meštanima ovih sela omoguće zaradu od izdavanja soba za smeštaj gostiju.

- Turizmom se u našoj opštini bavi oko 400 ljudi i cilj nam je da taj broj uvećamo. Verujem da ćemo u tome uspeti jer nam je prošla godina, i pored pandemije, bila izuzetno uspešna - kaže Milić, navodeći da će ponuda u Velikom Gradištu uskoro će biti bogatija i za novu sportsku halu, čije se svečano otvaranje očekuje pre praznika, a tu je i nova galeriju slika u Gradskom muzeju.

NA RASPOLAGANjU I AKVA-PARK

OSIM plaže na jezeru, gosti na raspolaganju imaju i akva-park, košarkaški kamp, terene za male sportove i odbojku na pesku, dva turistička broda za obilaske, te mnogobrojne restorane sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta.

Gosti koji dođu na Srebrno jezero, takođe, mogu da posete i obližnje turističke destinacije, poput srednjovekovnih trvrđava na Dunavu - u selu Ram i u Golupcu - arheološki park Viminacijum u Kostolcu, te manastire Nimnik i Tumane.

Pripremaju se i brojne manifestacije, a prva na redu je "Dani cveća i meda", koja se 25. aprila održava u selu Kusiće, a dan kasnije i u samom Velikom Gradištu. Tokom godine se planira održavanje i "Alaskih večeri", "Pasuljijade", "Carevčevih dana", "Gitarijade" i filmskog festivala SILAFEST - sve uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu