KONSTITUISAN POKRAJINSKI SAVET ZA ZAPOŠLJAVANJE: Akcenat stavljen na ugrožene kategorije stanovništva

J. L.

18. 04. 2021. u 21:58

U VELIKOJ sali Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, održana je konstitutivna sednica Pokrajinskog saveta za zapošljavanje.

КОНСТИТУИСАН ПОКРАЈИНСКИ САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Акценат стављен на угрожене категорије становништва

FOTO: Pokrajinski savet za zapošljavanje

Cilj ovog tela, čiji su članovi predstavnici Pokrajinske vlade, sindikati, unije, organizacije i drugi partneri, je da kreira mere neophodne za generisanje novih i održivost postojećih radnih mesta.

Akcenat je stavljen posebno na ugrožene, odnosno ranjive i teže zapošljive kategorije stanovništva.

- Konstituisali smo Pokrajinski savet za zapošljavanje, što je veoma važno zato što Savet stručno telo koje daje mišljenje o svim merama koje donosi Pokrajinska vlada, a tiču se zapošljavanja. Poruka ovih susreta jeste da zajedno u ovoj teškoj situaciji i za privredu i turizam, odgovaramo na sve izazove koji su pred nama – objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je na čelu ovog tela.

- Usvojili smo pokrajinski Akcioni plan zapošljavanja za 2021. godinu koji predviđa 42 miliona dinara koje je Sekretarijat opredelio za aktivne mere zapošljavanja u Vojvodini. Tu spadaju programi samozapošljavanja, zapošljavanja nezaposlenih lica i javni radovi. Naravno, sve aktivnosti su usklađene sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a samim tim i sa Pokrajinskom službom.

Po rečima Snežane Sedlar, direktorke Pokrajinske službe za zapošljavanje, usvojen predlog Akcionog plana zapošljavanja je u potpunosti usklađen sa republičkim, odnosno sa novom Strategijom zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, dok je republički Akcioni plan donet za period od 2021. do 2023. godine.

- Osnovni cilj jeste održanje zapošljivosti, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti- rekla je Sedlar istakavši da je u Pokrajinskoj službi za zapošljavanje u toku čak dvanaest konkursa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a