USEVE ŠTITI JOŠ 760 RAKETA: Ojačana protivgradna zaštita u Pokrajini

J. S.

17. 04. 2021. u 07:13

POKRAJINSKI sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je novih 760 raketa, u vrednosti od 30 miliona dinara za protivgradnu zaštitu poljoprivrednih useva na teritoriji AP Vojvodine.

УСЕВЕ ШТИТИ ЈОШ 760 РАКЕТА: Ојачана противградна заштита у Покрајини

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić istakao je da se privode kraju radovi na Radarskom centru "Fruška gora", gde će biti uspostavljen automatizovani sistem odbrane od grada, a taj projekat je vredan 600 miliona dinara. Posle toga počinje realizacija projekta automatizacije radarskih centara "Bajša" i "Samoš", a vrednost te investicije je 1,4 milijarde dinara. Za dve godine postojaće potpuno automatizovan sistem odbrane od grada za celu Vojvodinu.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslav Nikolić naveo je da u Srbiji ima 13 radarskih centara, od kojih su tri na teritoriji AP Vojvodine. U Radarskom centru "Fruška gora" za početak sezone spremno je 90 automatskih lasera, dok će preostalih 28 biti spremno u junu, čime će ovaj centar u potpunosti biti automatizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)