INSPEKCIJA ZABRANILA RAD KINESKOG INVESTITORA: Dok ne ispuni ekološke uslove

B. G.

13. 04. 2021. u 18:59

INSPEKCIJA za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, kineskoj fabrici za reciklažu "Feitiansuje" naložila je obustavu proizvodnje u pogonu u mestu Perlez, nedaleko od Zrenjanina.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАБРАНИЛА РАД КИНЕСКОГ ИНВЕСТИТОРА: Док не испуни еколошке услове

Foto: Grad Zrenjanin

Nadležna gradska inspekcija je prilikom kontrole utvrdila da je proizvođač postupio suprotno ugovoru, i nije sproveo sve investicije iz oblasti smanjenja uticaja na životnu sredinu, što je izazvalo određeno odstupanje pojedinih parametara emisije nedozvoljenih materija.

Investitoru je naloženo da proizvodnju uskladi sa lokalnim ekološkim propisima i da mu je do tada zabranjeno obavljanje tehnološkog procesa ektruzije i granulisanja mlevene plastike, kao i rad uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova iz postrojenja za tretman otpadne plastike.

Zabrana će, kako kažu inspektori, biti na snazi sve dok pomenuti investitor ne dostavi ezultate ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu, odnosno dok se ne ispita efikasnost postrojenja, uređaja za smanjenje emisije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)