BEZBEDNIJE ZA PEŠAKE I BICIKLISTE: U novosadskoj Ulici Narodnog fronta od danas radi novi semafor (FOTO)

Lj.P.

13. 04. 2021. u 12:35

NOVOPOSTAVLjENI semafor na pešačkom prelazu preko Ulice narodnog fronta kod broja 52 u Novom Sadu od danas, nakon probnog rada na žutom treptaču, pušten je u režim redovnog rada, obaveštavaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

БЕЗБЕДНИЈЕ ЗА ПЕШАКЕ И БИЦИКЛИСТЕ: У новосадској Улици Народног фронта од данас ради нови семафор (ФОТО)

Foto: UGZINS

Zbog velike frekvencije saobraćaja i relativne blizine škole i predškolske ustanove postojala je opravdana potreba da se na ovom prelazu postavi semafor, čime je pešacima i biciklistima omogućeno bezbednije kretanje preko saobraćajnice sa četiri saobraćajne trake.

U okviru radova na postavljanju semaforskih uređaja, urađena je i delimična rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza u zoni prelaza sa obe strane kolovoza, a pristupačnost je omogućena izgradnjom rampi i taktilnih ploča.

Foto: UGZINS

 

Biciklistički prelaz je označen crvenom bojom, čime je postao znatno uočljiviji za sve učesnike u saobraćaju.


Novoizgrađeni semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pešaci će pritiskom na taster najaviti pojavu zelenog svetla, radi bezbednog prelaska preko kolovoza.


Za postavljanje ovog semafora u budžetu Grada izdvojeno je 9,2 miliona dinara, a uskoro će biti semaforizovana još dva pešačka prelaza u Novom Sadu, u Futoškoj i Jevrejskoj ulici.


Iz Gradske uprave apeluju na vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je predmetni pešački prelaz do sada bio obeležen samo horizontalnom signalizacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)