U ZAVIČAJ PO VAKCINU: Dragana i Dragan još uvek nisu stigli na red u Beču i nisu jedini koji čekaju

S. M. J.

11. 04. 2021. u 15:10

ŽELEĆI da se zaštite od Kovida-19, Dragana i Dragan Čorikić, poreklom iz Prahova, iskoristili su priliku da vakcinu, koju već mesecima čekaju u Beču, prime u zavičaju. Ove subote došli su iz Austrije u Negotin da se vakcinišu cepivom američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Biontek, čiju su prvu dozu primili na Vakcinalnom punktu u Domu Penzionera u Negotinu.

У ЗАВИЧАЈ ПО ВАКЦИНУ: Драгана и Драган још увек нису стигли на ред у Бечу и нису једини који чекају

FOTO: S. M. J.

- Mi imamo samo reči hvale. Prijavili smo se, došli samo zbog vakcinacije iz Beča, sve je išlo glatko. U roku od dvadesetak minuta smo završili svu predviđenu proceduru. Osoblje na vakcinalnom punktu je bilo ljubazno, sve je proteklo u najboljem redu. Vraćamo se odmah za Beč i za tri nedelje dolazimo ponovo da se revakcinišemo – kaže Dragan Čorikić.

Čorikići su se, vele, prijavili i u Beču, ali još uvek nisu stigli na red, niti su sigurni da li bi vakcinu tamo primili do kraja godine. Zahvalni su Srbiji na pruženoj prilici da se od ove globalne pošasti zaštite. Vakcina im, kažu, pruža sigurnost, i da zaštite svoje najmilije.

- Vakcinacija u Srbiji naišla je na fantastične odjeke u Austriji i to ne samo među našima. O ovome se priča i u austrijskim medijima, a pozitivno je ocenjena i vakcinacija stranaca. I mi imamo samo reči hvale. Ovde u Srbiji imate četiri vakcine, u Austriji mnogi još nisu primili nijednu od vakcina – kaže Dragana Čorikić.

U subotu je na Vakcinalnom punktu u Negotinu Fajzer cepivom vakcinisano 114 osoba koje su se prijavile eUpravi za imunizaciju. Kinesku, Sinofarm vakcinu bez zakazivanja primila su 63 građana u gradu i 23 u Malajnici i Šarkamenu.

FOTO: S. M. J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV LESKOVČANIMA: Preventivni pregledi bez zakazivanja