EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: U kovid odeljenjima 38 pacijenata

M. B.

10. 04. 2021. u 12:57

PREMA preseku od jutros u osam sati, broj pacijenata u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njena tri kovid odeljenja, je 38 (juče ih je bilo 42).

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 38 пацијената

Foto: M. B.

Jedan od hospitalizovanih priključen je na respirator sa visokim protokom kiseonika, takozvani "high flow" aparat.

- Od njih 38, na Grudnom odeljenju smešteno je 14 pacijenata, po 12 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima ih 34, negativan troje, rezultate testiranja čeka jedan pacijent. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje dva pacijenta, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom, troje smo otpustili kući, dva smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici, jednog u kragujevački Klinički centar – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Najnoviji zvanični podaci o broju ovde novonovozaraženih korona virusom tek će uslediti. Do juče, u aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupno je zaraženo 2.866 osoba, od kojih je 1.252 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.866 lica, uz nažalost 101 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!