AKCIJA "POSADI SVOJ HLAD" U BORU I NEGOTINU: Podeljeno 200 sadnica belog jasena

S. M. J.

09. 04. 2021. u 18:12

ZAHVALjUJUĆI inicijativi nevladine organizacije “Zeleni razvojni centar” i sjajnom odzivu građana i u Negotinu je danas organizovana akcija “Posadi svoj hlad”. U centru Negotina podeljeno je stotinu sadnica belog jasena, autohtone sorte koja se ubraja u plemenite lišćarske vrste, a raste do 40 metara visine.

АКЦИЈА ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД У БОРУ И НЕГОТИНУ: Подељено 200 садница белог јасена

FOTO: S. M. J.

Negotin je, inače, svojim glasovima za učešće u ovoj akciji nominovao veliki broj građana posredstvom društvenih mreža. Osim zainteresovanih građana sadnice belog jasena preuzele su i osnovne škole “Vera Radosavljević” i “Branko Radičević” koje će u svojim dvorištima posaditi po deset sadnica jasena.

Stotinu besplatnih sadnica ovog drveća podelili su građanima Bora i aktivisti Kancelarije za mlade u ovom gradu koji su u saradnji sa “Zelenim razvojnim centrom”, takođe, organizovali prolećnu akciju “Posadi svoj hlad”.

- Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju,  jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici - navode organizatori koji su najavili da će se akcija nastaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju