ODLUKA GRADONAČELNIKA LOZNICE: Bespovratan novac mladim bračnim parovima za seoska imanja

V.Mitrić

09. 04. 2021. u 18:22

GRAD Loznica, juče je i zvanično raspisao javni poziv za dodelu bespovratnog novca mladim bračnim parovima za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća u ovdašnjim selima, što je još jedna od mera, koju je inicirao gradonačelnik Vidoje Petrović.

ОДЛУКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛОЗНИЦЕ: Бесповратан новац младим брачним паровима за сеоска имања

Foto: V. Mitrić

 - Grad Loznica, na ovaj način, želi da podstakne mlade porodice da ostanu da žive na seoskom području - kaže Dejan Stalatović, gradski menadžer. Prema njegovim rečima, mogu da konkurišu venčani supružnici, parovi koji žive u vanbračnoj zajednici i samohrani roditelji sa maloletnom decom, a starosna granica za učešće na konkursu je 43 godine.

 - Ovim pokazujemo da nam je izuzetno važan razvoj Loznice, kako na gradskom tako i na ruralnom području. Naš grad već ima čitav set aktivnih podsticajnih mera u pogledu osnaživanja porodice od kojih su najvažniji finansijka podrška pri sklapanju prvog braka, finansijska pomoć za svako prvo, drugo, treće dete, blizanice i trojke, novčana naknada za nezaposlene porodilje do navršene prve godine života deteta, gradska nagrada za najbolje đake i studente – istakao je  Stalatović.

Gradski menadžer je dodao i da će ovim javnim pozivom biti odvojeno 1.8 miliona dinara nakon čijeg završetka će biti raspisan naredni kao i da budžetom grada u ovoj godini predviđeno  4 miliona dinara za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na seoskom području.

Prema rečima načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Tanje Glišić Matić, zahtev i dokumentaciju građani će moći da predaju na pisarnici Gradske uprave sa navođenjem punog naziva javnog poziva sa naznakom za Odeljenje za društvene delatnosti gde se administriraju konkursne prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP