DEPONIJA ODBLOKIRANA: Posle postignutog dogovora, konačno počelo odvoženje smeća iz Sjenice

N. Kočović

09. 04. 2021. u 17:23

PREDSTAVNICI meštana sela sa obronaka Zlatara i lokalne samouprave dogovorili su se da divlja deponija Goveđak bude sanirana u narednih šest meseci, čime je prekinuta sedmodnevna blokada i omogućeno odlaganje otpada na toj lokaciji.

ДЕПОНИЈА ОДБЛОКИРАНА: После постигнутог договора, коначно почело одвожење смећа из Сјенице

Foto. N. Kočović

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Vrelo", po postizanju dogovora, počeli su sa odvoženjem smeća koje je prethodnih dana bilo nagomilano oko kontejnera i na ulicama Sjenice.

Meštani sela u blizini deponije, uz magistralni put Sjenica - Nova Varoš, deponiju su držali u blokadi od prošle srede, tražeći da se ona sanira i zatvori, odnosno, da se prekine sa dovoženjem otpada.

Zbog odlaganja otpada na deponiju, koja je trebalo da bude zatvorena još pre desetak godina i ugrožavanja životne sredine podneli su krivične prijave protiv odgovornih u JKP "Vrelo".

SUMNjA

Predstavnik meštana koji su blokirali deponiju Nebojša Vasojević kratko je kazao da sumnja da će lokalna samouprava održati obećanje u vezi sa saniranjem deponije navodeći da će, ukoliko se to ne desi, ponovo blokirati deponiju.

Na te prijave, iz tog preduzeća odgovorili su kontraprijavama, i to zbog onemogućavanja da vrše svoju delatnost.

Foto. N. Kočović

- Zadovoljni smo postignutim dogovorom i radnici će raditi u dve smene kako bi odvezli nagomilano smeće u gradu. Nismo srećni što smo problem morali da rešimo podnošenjem prijava, pogotovo što smo ove iste uslove meštanima nudili još prošle nedelje, kada smo ih obišli dok su blokirali deponiju - poručio je predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!