TURISTIČKI POTENCIJAL OSNAŽITI I PROMOVISATI: Rečni granični prelaz na Tisi i velnes centar prioriteti u razvoju Kanjiže

J.L.

08. 04. 2021. u 18:58

OTVARANjE rečnog graničnog prelaza na Tisi i izgradnja velnes centra prioriteti su u turističkom razvoju Kanjiže, koja poseduje mnogo nedovoljno iskorišćenih turističkih resursa, a kojima bi trebalo naći upotrebnu vrednost i dodatno ih plasirati putem adekvatne medijske kampanje na domaće i inostrano tržište – zaključak je sastanka pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića sa rukovodstvom ove severnobanatske opštine.

ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ОСНАЖИТИ И ПРОМОВИСАТИ: Речни гранични прелаз на Тиси и велнес центар приоритети у развоју Кањиже

Foto: J.L.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima unapređenja stanja u turizmu u Kanjiži, o povezivanju turističkog proizvoda koji nudi ova opština sa turističkom infrastrukturom okolnih lokalnih samouprava. Ovim bi se kreiralo jedinstvo ponude i zajednički turistički proizvod sa mnogo sadržaja koje zahteva moderan turista kako bi ostao ,,dan duže“ u Vojvodini.

-Reka Tisa, sa svim svojim potencijalnim pratećim sadržajima, je već sama po sebi resurs od izuzetnog značaja. Zajedno ćemo raditi na što bržoj realizaciji prelaza i na što boljem funkcionisanju – najavio je Ivanišević. - Osim toga, saglasili smo se u tome da ćemo uputiti novac iz pokrajinskih fondova, i biće raspisan konkurs za čitavu samoupravu za digitalni marketing, kako bi se bolje mogli oglašavati i popularisati turističku ponudu jer je to izuzetno važno.

Foto: J.L.

Po njegovim rečima Kanjiža sadrži mnogo stvari koje se mogu upotrebiti u novoj strategiji razvoja turizma Vojvodine.

- Objekat hotela koji je u vlasništvu lokalne samouprave jeste dobar primer kako u nekim lokalnim samoupravama može da se ponudi mogućnost razvoja turizma. Moramo svi zajedno da radimo da Vojvodinu predstavimo kao jedinstveni turistički proizvod i da ona bude mesto gde će turisti provesti više od pet dana i potrošiti značajno više novca – poručio je Ivanišević.

Foto: J.L.

Kako je objasnio Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, lokalna samourava će nastaviti da pomaže turističke delatnike na polju marketinga i nastupa na tražištu.

-Izgradnja jednog velnes centra i dalje je glavni prioritet, uz izgradnju akvaparka, i u tesnoj  je vezi sa našom banjom, specijalnom bolnicom. S druge strane želimo da razvijamo turizam na obali Tise, uz jačanje vodnog turizma.  Planiramo da razvijamo ne samo kopneni prekogranični saobraćaj, već i rečni – naglasio je Fejstamer.                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)