DATO VIŠE OD 43 HILJADE VAKCINA: Mobilne ekipe za vakcinaciju građana u leskovačkim selima i preduzećima

I.M.

07. 04. 2021. u 15:52

PRVU dozu vakcine primilo je skoro 22 odsto građana Leskovca, a drugu oko 17,5 procenata stanovništva. Ukupno je dato 43219 vakcina, a mobilne ekipe su sa novopristiglim količinama krenule u susret građanima.

ДАТО ВИШЕ ОД 43 ХИЉАДЕ ВАКЦИНА: Мобилне екипе за вакцинацију грађана у лесковачким селима и предузећима

Foto: I.M.

Leskovački Zavod za javno zdravlje je za područje Jablaničkog okruga dobio 8.400 doza kineske vakcine od čega je za teritoriju Leskovca planirano nešto više od 3.700 doza. U toku je vakcinacija 1456 stanovnika koji su se prijavili preko eUprave, 780 će biti revakcinisano, dok je 1.500 doza namenjeno vakcinaciji bez zakazivanja i ona će biti obavljena u toku ove nedelje u sportskoj dvorani „Partizan“.

Vakcinacija bez zakazivanja biće moguća i na ostalih šest vakcinalnih punktova, ali i u pojedinim seoskim ambulantama prema unapred utvrđenom rasporedu. Mobilne ekipe krenule su u susret zainteresovanima za imunizaciju i u leskovačkim preduzećima.

Vakcinisani su radnici „DCP Hemigala“, za petak se planira vakcinacija zaposlenih u južnokorejskoj korporaciji „Jura“ i turskom preduzeću„Džinsi“, a planira se i imunizacija u nemačkoj kompaniji „Falke“ kao i pripadnika romske zajednice u „Domu kulture Roma“. Pored vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“, u Leskovcu tokom ove nedelje očekuju i nove isporuke „Astrazenekinih“ i „Fajzerovih“ vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)